Cijena barela pala ispod 49 dolara

Autor: Poslovni dnevnik , 20. listopad 2015. u 21:59
Vraća li se iranska nafta?/Reuters

Prekjučer je tržišta pritisnula zabrinutost za rast u Kini i naznake brzog povratka na tržište iranske nafte nakon ukidanja zapadnih sankcija.

Cijene nafte stabilizirale su se jučer na međunarodnim tržištima ispod razine od 49 dolara za barel, ali je raspoloženje i dalje prigušeno nakon što je vodeći trgovac naftom upozorio da je značajan oporavak tržišta u idućoj godini malo vjerojatan. Na londonskom je tržištu cijena barela ostala gotovo nepromijenjena u odnosu na prethodno zatvaranje i iznosila je 48,61 dolar.

Prekjučer je zaključila trgovanje u minusu 1,85 dolara. Značajnijih promjena u cijeni nije bilo ni na američkom tržištu gdje se barelom trgovalo po 45,99 dolara. U ponedjeljak zaključio je trgovanje u minusu 1,37 dolara. Naime, prekjučer je tržišta pritisnula zabrinutost za rast u Kini i naznake brzog povratka na tržište iranske nafte nakon ukidanja zapadnih sankcija. Tako je visoki iranski dužnosnik izjavio da Teheran u roku od tjedan dana od ukidanja sankcija planira povećati proizvodnju za 500.000 barela dnevno i prodavati naftu "starim" kupcima u Aziji i Europi.  

Komentirajte prvi

New Report

Close