Ako ste korisnik ove kreditne kartice, očekuje vas velika promjena

Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Navedene promjene rezultat su prilagodbe ECC-a novoj direktivi koja je stupila je na snagu 14. rujna 2019. na području Europske unije.

Prva skupina korisnika već je tijekom rujna primila svoje nove kartice i pripadajuće PIN-ove na adresu za dostavu kartice te će ih na prodajnim mjestima, uz autorizaciju PIN-om, koristiti od danas.

Svi ostali korisnici Diners Club kartica svoje će nove kartice, zajedno s novim PIN-om, dobivati po isteku roka važenja postojećih kartica, piše tportal.

Nove kartice vrijedit će tri godine, a za njih će se naplatiti redovna naknada za reizdavanje kartice u iznosu od 30 kuna.

Navedene promjene rezultat su prilagodbe ECC-a novoj direktivi koja je stupila je na snagu 14. rujna 2019. na području Europske unije. Između ostalog, direktiva propisuje više standarde zaštite i sigurnosti autorizacije transakcija kartičnih plaćanja. Nova pravila autorizacije, osim Diners Club kartica, obuhvatit će i VISA te Mastercard kreditne kartice koje izdaje ECC. Obnovljene Visa i Mastercard  kartice s novim PIN-om korisnici će početi dobivati od listopada 2019. godine, ovisno o isteku roka važenja postojeće kartice, javlja tportal.

Komentari (1)
  • jod
    jod 14:24 1.10.2019.

    Sve ste nam rekli. Osim toga da potpis više neće vrijediti/biti dovoljan. I da ćemo opet dodatno platiti zato što nas još bolje štite. Nije to reket, to su naknade.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve