Adris: O odluci nisu odlučivali poslovni razlozi

Autor: Poslovni dnevnik , 23. kolovoz 2017. u 22:00
Adris ponovno odbijen/Ž. Bašić/PIXSELL

Slovenski regulator opet nije dopustio povećanje hrvatskog udjela u Savi Re.

Slovenski regulator tržišta osiguranja odbio je i drugi pokušaj hrvatske Adris grupe da poveća svoj vlasnički udio u slovenskoj osiguravateljskoj kompaniji Sava Re, piše u srijedu ljubljansko "Delo", a poziva se  na neslužbene izvore.  

O zahtjevu Adrisa da vlasnički udio od oko 20 posto poveća na otprilike 33 posto, tik ispod praga za preuzimanje, početkom tjedna je odlučivao stručni savjet Agencije za nadzor tržišta osiguranja (AZN), ali je odbio dati svoju suglasnost, no razlozi zašto je tako zasad nisu poznati. U Adrisu su sigurni, kako navode, da nisu odlučivali poslovni razlozi, osobito ne poslovni rezultati, financijska snaga i investicijski potencijal Adrisa.

 "Da jesu, ishod bi bio povoljniji za Adris, a, uvjereni smo, i za budućnost Save Re", poručuju iz Adrisa. Protiv jačanja hrvatske kompanije u vlasničkoj strukturi Save Re, u kojem najviše ima slovenska država (oko 40 posto), bili su u Slovenskom državnom holdingu (SDH), koji upravlja portfeljem državne imovine, a za uskraćivanje suglasnosti glasovali su i članovi regulatora bliski premijeru Miri Ceraru, navodi Delo. Vlasnički portfelj države u Savi Re ne smatra se strateškom nego važnom investicijom. 

Komentirajte prvi

New Report

Close