Idete na razgovor za posao? Ovih pet savjeta možda vam povećaju šanse

Autor: Poslovni.hr , 01. listopad 2013. u 14:56
Thinkstock

Intervju za posao je situacija za koju se svakako treba dobro pripremiti, a dobrih savjeta nikad dosta.

Intervju za posao je situacija za koju se svakako treba dobro pripremiti, a dobrih savjeta nikad dosta. Lou Adler, autor knjige The Essential Guide for Hiring & Getting Hired na LinkedInu je objavio koristan tekst u kojem među ostalim navodi pet savjeta koje biste trebali uzeti u obzir na razgovoru za posao:

  • Prestanite navoditi opće činjenice o sebi, poput 'dobro rješavam probleme' ili 'pravi sam timski igrač'. Takve općenite izjave obično bivaju zaboravljene i ignorirane. Osobu koja vas intervjuira više će zanimati konkretni primjeri na temelju kojih će moći donijeti sud o vašim sposobnostima.
  • Nikad nemojte govoriti kako nemate nikakve slabosti. Svi imaju slabosti. Ako otvoreno priznate svoje slabe strane, to sugerira kako imate volju postati boljima i usavršavati se.
  • Na pitanja ne odgovarajte ni predugo ni prekratko. Na intervjuu vas se ne procjenjuje samo na temelju sadržaja vaših odgovora nego i kvaliteti prezentacije. Najbolji su oni odgovori koji traju minutu do dvije. Prekratki odgovori sugeriraju da vam nedostaje sposobnosti, interesa ili pronicljivosti, dok kod predugih odgovora vaš sugovornik će izgubiti pozornost.
  • Ne postavljajte odmah pitanja o pogodnostima i uvjetima na poslu jer to će odmah odbiti drugu stranu. Takva pitanja se postavljaju kada dobijete signal da ste ozbiljan kandidat za posao.
  • Za vrijeme razgovora za posao ne gledajte u svoj životopis. To može biti znak kako ste nervozni ili da nešto pokušavati izmisliti. Vaš sugovornik očekuje da svoju dosadašnju karijeru znate napamet u detalje.

Komentari (3)
Pogledajte sve

a i te pizdarije s pet razgovora daj mi zadatak da ga obavim ako ga uspiješno riješim prošao ako ne daj drugog a ovo jesam li nasmijan, kako sam se počešljao, jesam li se tetovirao, je baš sjedim s štopericom i mjerim koliko odgovaram, pa je naravno očekuje se od kandidata broji u sebi i odgovara na pitanje, kako vidite sebe za pet godina pa najvjerojatnije stariji za pet godina i slična sranj…
HR(ili ti ljudski resursi ovi današnji)=BESPOSLEN POP JARIĆE KRSTI

Ima tekst u današnjoj slobodnoj gdje opisuje zapošljavanje premijera Milanovica koji je isto dobio posao preko političkih veza svoga oca iako mnogi sumnjaju da je Perković imao najveće zasluge za njegov uspon pa ga zato sad grčevito brani

ne znam koliko upoće se danas dobiva posao preko tzv. razgovora za posao.

većinom se popunjava preko političara.

New Report

Close