6 razloga zašto trebamo biti malo ‘gluplji’ na poslu

Autor: Poslovni.hr , 07. listopad 2014. u 12:37
Foto: Thinkstock

Postoje praktična motivacijska rješenja iz kojih proizlazi činjenica da glupost zaista prolazi.

Dok se poslodavci vječno bore s nedovoljno produktivnim radnicima, zaposlenici muku muče s motivacijom.

Kako piše Business Insider, Dan Gregory i Kieran Flanagan koji su surađivali s najvećim svjetskim tvrtkama uključujući Coca Colu i Vodafoneu svojoj novoj knjizi "Sebičan, preplašen i glup" iznose praktična motivirajuća rješenja iz kojih proizlazi činjenica da glupost zaista prolazi:

1. Svi smo glupi – i to je dobro
Iako se na glupost najčešće ne gleda kao na dobru stvar, upravo su se najjednostavnija i najlakša rješenja za probleme pokazala kao najdjelotvornijim načinom za održavanjem vrste. Zbog toga shvatite – svi smo glupi i gotovo!

2. Misliti glupo ne znači ponašati se glupo
Baš suprotno. Misliti glupo znači razumjeti glavne ljudske pokretače, a mi bi se u procese trebali uključiti na jednostavnoj razini bez previše kompliciranja.

3. Komunikacija treba biti jednostavna
Ključ uspjeha često je u jednostavnoj komunikaciji, a na poslu je to izrazito važno. Ako vi ne razumijete o čemu govorite, vrlo će teško i članovi vašeg tima.

4. Olakšajte procese
Ono što radite, neka bude intuitivno i prilagođeno ljudskoj prirodi. Umjesto da nagovarate ljude oko sebe da se ponašaju na određen način, neka se ponašaju prirodno. Tako će sve strane biti zadovoljene.

5. Pojednostavite stvari
Ako stvarno želimo da ljudi vjeruju u ono što govorimo, trebamo im to pojednostaviti. Osim što jednostavnost vodi do većeg razumijevanja, ono dobiva i više pažnje.

6. Neka bude lagano (i lijeno)
Glupost voli da stvari budu lagane. Ako možemo izbjeći posao, većina nas će to učiniti u većoj ili manjoj mjeri. Dobra vijest je da bi to mogla biti dobra stvar jer potiče inovativnost, pa tako lijenost kod radnika ne mora nužnost značiti nešto loše.

Komentari (1)
Pogledajte sve

[emo_smijeh][emo_palacg]

New Report

Close