5 savjeta za ponašanje i odijevanje na poslovnim domjencima

Autor: Poslovni.hr , 17. listopad 2014. u 14:03
Foto: Thinkstock

Igranje po pravilima pospješiti će šanse da s domjenka izađete sa sklopljenim poslom.

I poslovni domjenak ima svoja pravila ponašanja koja vrijedi slijediti jer će igranje po pravilima pospješiti šanse da s domjenka izađete sa sklopljenim poslom, piše Večernji list.

Pogledajte pet savjeta o izgledu i ponašanju za vrijeme poslovnih domjenaka:

1. Odijelo za muškarce, haljina za žene
Dobro krojeno odijelo učinit će čuda za muškarca, a žene će se najbolje osjećati u haljini. Može to biti ista ona haljina koju ste tijekom radnog dana nosili na poslu, samo je za posebnu prigodu obogatite nekim upečatljivim komadom nakita. 

2. Manja torbica
Za večernje prilike haljina će opet biti prvi izbor za žene. Preporučuje se veliku poslovnu torbu zamijeniti manjom koja se drži u ruci. Na noge obucite kvalitetne salonke.

3. Doček i upoznavanje
Domaćin treba dočekati goste i međusobno ih upoznati. Ako nije na ulazu, gost treba prvo pozdraviti domaćina, zatim ostale goste. Također, pravilo je da se mladi predstavljaju starijima, niži rang višem te da se muškarci upoznaju sa ženama. Pri rukovanju je redoslijed obrnut – žena bi trebala prva pružiti ruku muškarcu, a starija osoba mlađoj.

4. Organizacija večere i hrane
Ako večeru organizirate u restoranu, nemojte zaboraviti i rezervirati stol. Priupitajte ima li tko od gostiju alergiju na hranu ili slijedi poseban režim prehrane. Ako ste zvali na večeru, na vama je da podmirite račun.

5. Najčešće pogreške
Najčešće pogreške koje se događaju na poslovnim objedima su neodgovarajuća ponašanja vezana uz tjelesni stav: neprimjereno sjedenje, suviše dinamična gestikulacija priborom ili bez njega, širenje laktova koje je povezano s opasnosti da gurnemo osobu koja sjedi do nas, razna naginjanja iznad druge osobe, neodgovarajuće korištenje pribora za jelo, način konzumacije neodgovarajuće sljubljivanje jela i pića.

Komentirajte prvi

New Report

Close