WhatsApp Plus korisnici blokirani na 24 sata

Autor: Poslovni.hr , 22. siječanj 2015. u 16:17
Foto: Daniel Reinhardt / DPA / PIXSELL

Ovakav scenarij mogli biste doživjet samo ako WhatsAppu pristupite preko neslužbene aplikacije

Prema navodima iz kompanije WhatsApp čiji je Facebook vlasnik, pokrenuli su određene mjere protiv korisnika koji koriste WhatsApp Plus zbog brige da bi taj program mogao prouzročiti ozbiljan sigurnosni problem i curenje podataka trećim stranama. Iz tog razloga stručnjaci upozoravaju korisnike Androida da budu oprezni od kuda skidaju program.

Ova neslužbena verzija najpopularnije aplikacije za dopisivanje na svijetu omogućava korisnicima dodatne postavke unutar same aplikacije koju službena ne nudi. Primjerice, biranje pozadinskih boja i slika kao i povećanje podatkovnog limita za fotografije i videa samo su neki od benefita. 

Prema podacima koji su nedavno objavljeni, aplikacija ima oko 700 milijuna korisnika koji prosječno šalju 30 milijardi poruka dnevno. 'Naš cilj je unaprijediti iskustvo, brzinu i sigurnost za sve koji ju koriste – to je za nas posao broj jedan', rekao glasnogovornik tvrtke.

WhatsApp Plus je skinut čak 35 milijuna puta od kada je puštena u promet 2012. godine od strane španjolskog studija Rafalanse. 

Facebook se također uključio u promociju službene aplikacije te poziva sve da obrišu sa svog pametnog telefona WhatsApp Plus te da instaliraju službenu aplikaciju preko Play Storea. Ipak, ukoliko to naprave, neće moći koristiti ovu uslugu iduća 24 sata jer su prekršili uvjete iz ugovora.

Komentirajte prvi

New Report

Close