Veeam u Hrvatskoj u devet mjeseci skočio 6%

Autor: Bernard Ivezić , 08. prosinac 2015. u 22:00
Veeam koriste JGL, Kraš i Podzemno skladište plina/PIXSELL

Švicarska softverska kompanija u devet godina narasla na 1950 radnika.

Švicarska softverska kompanije Veeam u prvih devet mjeseci ove godine na hrvatskom tržištu ostvarila je rast od prihoda od šest posto.

Saša Hederić, regionalni direktor Veeama kaže da im je broj korisnika porastao za 23 posto, a broj partnera se udvostručio. "Mi svoj biznis gradimo na dostupnosti podataka unutar virtualnih data centara, a u Hrvatskoj takoreći nema veće tvrtke koja ne koristi tehnologiju virtualizacije i nema potrebe za ovakvom uslugom", kaže Hederić. Da to nije samo slučaj u Hrvatskoj nego i u ostatku svijeta ilustrirao je brojkama koje ukazuju na munjevit rast Veeama.

Ova softverska kompanija sa sjedištem nedaleko Zuricha nastala je prije devet godina. Danas ima 1950 zaposlenih i 168 tisuća korporativnih korisnika. Lani je Veeam imao prihod od 385 milijuna dolara, a kako navodi Hederić, do 2018. godine plan je prihod povećati na milijardu dolara. Hederić pojašnjava da Veeam uspijeva, jer rješava realni problem s kojim se suočava 82 posto CIO-ova. "Danas imamo vrhunske podatkovne centre posvuda, ali postoji nesrazmjer između razine dostupnosti informacija koje nude u stvarnosti i onoga što klijenti trebaju", zaključuje Hederić.

Komentirajte prvi

New Report

Close