Usvajanjem Tele2 rješenja Telitov ‘m2mAIR’ godišnje raste više od 100%

Autor: Marta Duić , 02. srpanj 2015. u 22:00
Tele2 je Telitu osigurala brojne nove korisnike

Zahvaljujući razini integracije koju su dobili od Tele 2, Telit je mogao izgraditi dodatne razine vrijednosti m2mAIR mobilnih rješenja što mu je osiguralo veliki rast dobiti već treću godinu zaradom.

Kako nastavlja širiti svoj tržišni trag u  upravljačkim uslugama, Telit je odlučio usvojiti M2M rješenja iz Tele2 M2M Global Solutions koje uključuje visoko kvalitetno upravljačko povezivanje u njihov globalni portfelj. Telit je izabrao Tele2 usluge zbog strategije tvrtke  gdje su upiti i potrebe kupca na prvom mjestu kao i usredotočenost na inovacije. Tri godine nakon te implementacije Telitove usluge poslovne jedinice – m2mAIR bilježe porast veći od 100 posto godišnje i što čini oko 7 posto ukupnih prihoda Telita za 2014. godinu. 

Kompletnija rješenja
Osnovna djelatnost ove tvrtke je projektiranje i proizvodnja M2M modula. Tijekom 2014. godine imali su globalni prihod od oko 294 milijuna američkih dolara, a Telit je jedan od najvećih dobavljača M2M uređaja u svijetu. Njihovi proizvodi su poznati po kvaliteti, inovativnosti i vrijednosti. Dok im se poslovanje stavlja širiti i prihodi rasti, Telit je shvatio da njihovi klijenti žele kompletnija rješenja, proizvode i usluge.  Upravo zbog toga je 2011. Telit stvorio m2mAIR, poslovnu jedinicu usmjerena na pronalaženje načina kako dodati vrijednost kupcima s M2M uslugama.

Uz nekoliko uspješnih akvizicija, Telit je proširio svoj portfelj uključivši povezivost, dodanu vrijednost mobilnosti i cloud rješenja.  Telit je ispravno prepoznao da će dodavanjem M2M povezivosti u svoju ponudu ponuditi kupcima cjelovito rješenje imajući pritom i dobar izvor novih prihoda. S ovom proširenom ponudom, Telit je proširio broj kupaca i dodao više elemenata u svoj lanac M2M vrijednosti. Telit to naziva  pristupom ˝one stop one shop˝. Tele2 opskrbljuje Telitove poslovne jedinice s povezivošću i povezivanjem platformi. Tele2 također pruža Telitu i poboljšane roaming sposobnosti kako bi se osiguralo da su uređaji uvijek povezani i  da tvrtka pritom dobije najpovoljnije cijene povezivanja.

Nove M2M usluge
Iako je Telit imao nekoliko izbora M2M partnera, izabrao  je Tele2. ˝Tele2 je vrlo inovativan i otvoreno traži načine kako pružiti bolje vrijednosti proizvoda i usluga u suradnji s nama˝, tvrdi Gal Olshinka, direktor proizvodnje m2mAIR u Telitu.Kako Pesach tvrdi, upravo zbog ovog rješenja povezivosti Telit je u mogućnosti ponuditi nove usluge, duboku integracija i visoku razina kvalitete. "Zahvaljujući razini integracije koju smo dobili od Tele 2 mogli smo izgraditi dodatne razine vrijednosti naših m2mAIR mobilnih rješenja˝, poručuje Olshinka.

Prema MachNation, analitičkoj tvrtki koja je posvećena analizama Internet of things, Telitovi prihodi od m2mAIR usluga rastu po stopi od preko 100 posto godišnje na procijenjenih 20 milijuna u 2014. godini. Ovaj rast usluga značajno je veći od ostalih uspostavljenih poslovnih modula.Nakon što su uvidjeli pozitivan utjecaj dodavanja M2M usluge ovom segmentu poslovanja, Telit planira nastaviti dodavati M2M značajke i funkcionalnosti, uključujući aplikacije za podršku i druge usluge svojim i sada jakim rješenjima u ponudi. 

Komentirajte prvi

New Report

Close