Twitter objavio najsporiji rast korisnika od kada je na burzi

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 29. srpanj 2015. u 22:00
Broj novih korisnika uvećan tek za dva milijuna/Reuters

Broj novih korisnika uvećan tek za dva milijuna.

New York Twitter bilježi najsporiji rast broja korisnika od izlaska na burzu 2013. godine, pokazalo je izvješće objavljeno u utorak.

U drugom tromjesečju aktivno je bilo 304 milijuna korisnika, što je samo dva milijuna više u odnosu na ono ranije. Zabrinutost oko broja korisnika uspjela je zasjeniti i pozitivne vijesti o Twitterovoj dobiti i ukupnom rastu prihoda za 61 posto na 502,4 milijuna dolara.  "Ne očekujemo sustavni i značajni rast broja korisnika sve dok ne posegnemo za masovnim tržištem", izjavio je šef financija Anthony Noto.

U telefonskom razgovoru za Reuters, Noto je izrazio nužnost boljeg brendiranja Twittera kao potencijalnog rješenja problema. "Sve dok se korisnici pitaju zašto bi uopće koristili Twitter, kompanija će bilježiti pad broja novih korisnika", dodao je Noto. Kompanija je uspjela i smanjiti gubitak na 136,7 milijuna dolara nasuprot 144,6 milijuna dolara iz godine ranije. Ulagači su izvješće dočekali na nož, pa je dionica izgubila 11 posto potonuvši na 32 dolara. 

Komentirajte prvi

New Report

Close