Tržište aplikacija u 2014. zaradilo više od 10 milijardi dolara

Autor: Poslovni.hr , 30. siječanj 2015. u 10:00
Foto: Thinkstock

Igre poput Angry Birds i mobilne aplikacije Facebooka, zaradile su više novaca nego neki filmski hitovi a svojim su tvorcima uprihodile više novaca nego što zarađuju najveće Hollywoodske zvijezde.

Tržište aplikacija poprimilo je u posljednje vrijeme neviđene financijske razmjere s prihodima od preko 10 milijardi dolara što je otprilike i prihod cijelog Hollywooda, piše Daily Mail.

Igre poput Angry Birds i mobilne aplikacije Facebooka,  zaradile su više novaca nego neki filmski hitovi a svojim su tvorcima uprihodile više novaca nego što zarađuju najveće Hollywoodske zvijezde.  

Analitička kuća Asymco otkriva kako je Apple od 2008. godine do danas uprihodio 25 milijardi dolara od prodaje aplikacija, a to tržište iz mjeseca u mjesec bilježi rast. Analitičari smatraju kako je tržište tog segmenta IT svijeta 'zdravije' od Hollywooda, u kojem produkcijske kuće polako ali sigurno bilježe pad. 

Asymco je potvrdio kako su u prvom tjednu nove godine, korisnici iTunes storea, potrošili 500 milijuna dolara na aplikacije, što pokazuje da platno gubi pred svijetom tehnologije, a riječ je o nezaustavljivom trendu.

Komentirajte prvi

New Report

Close