Studenti osmislili niz aplikacija koje olakšavaju vašu svakodnevicu

Autor: Marta Duić , 03. prosinac 2014. u 12:02
Foto: PD

Dvojica studenata iz Rijeke osmislili su aplikaciju Student life, nakon toga se udružili s kolegama otvorili startup i nastavili raditi na aplikacijama.

Nikola Curilović i Leo Paulišić, studenti treće godine odjela informatike na Sveučilištu u Rijeci svojom su inovativnošću osmislili mobilnu aplikaciju za studente koja pomaže studentima u svakodnevici i lakšem snalaženju u studenstkom životu. Njihova mobilna aplikacija Student life rješava probleme u studentskom životu jer obuhvaća vozni red ( dnevne i noćne linije), raspored predavanja ispita na pojedinim fakultetima u Rijeci, radano vrijeme menza i kantina, mjesta gdje se s xicama može ostvariti popust ( trgovin, kafići, restorani). Uz to u njihovoj aplikaciji implementiran je sustav za vođenje vlastitih bodova koje studenti dobivaju u sklopu bolonjskog sustava. Riječ je o sustavu koji studentima olakšava i omogućuje trenutnu i jedostavniju evidenciju bodova i postignutih rezultata.

˝Ideja za našu aplikaciju nastala je na prvoj godini studija kada smo kao tadašnji brucoši htjeli na jednom mjestu naći sve potrebne informacije vezane za gradski prijevoz, važnije lokacije u gradu i općenito informacije koje će nama kao studentima trebati˝, pojasnio je Nikola Curilović, jedan od autora aplikacije Student life.

Nakon što je aplikacija StudentLife Rijeka dosegnula preko 1000 skidanja ova dvojica studenata odlučili su i dalje ići sličnim putem te osnovali studentski start up. ˝ Osnovali smo WheeLabs, startup koji se bavi izradom web stranica i mobilnih aplikacija u suradnji s nekoliko kolega sa fakulteta: Lukom Rukonićem, Sebastianom Santračem i Davorom Zupičićem˝, tvrdi Curilović.

Kako kažu ideje im samo dolaze i iza sebe imaju već niz aplikacija. Jedna od njih je i WheeTap , jednostavna mobilna aplikacija, izgrađen kao otvoreni izazov za svakoga. Prvi korisnik koji dodirne zaslon 100.000 puta dovršava izazov i dobiva BitCoin. WheeTap aplikacuija dostupna je za Android i iOS mobilne uređaje. Tu su još i WheeCheck – aplikacija koja služi za evidenciju prisustva u prostorijama i praćenja vlastite statistike te CleVilla – aplikacija za naručivanje čišćenja u apartmanskim naseljima, vilama i hotelima koja također olakšava komunkaciju između gosta i vlasnika.

˝Puni smo ideja te u slobodno vrijeme pokušavamo te ideje izrealizirati, samim time i nešto novo naučiti. Iako smo na početku , i hrabro idemo naprijed. Tehnologija na kojoj razvijamo naše aplikacije je relativno mlada i samim time pruža nam inspiraciju – gotovo svaku radnju ili problem možemo pojednostaviti, riješiti putem aplikacija i web stranica i na taj način prezentirati naš startup i naše ideje˝, konstatirao je Curilović. 

Komentirajte prvi

New Report

Close