LED svjetiljka i punionica u jednom

Autor: Poslovni.hr , 25. kolovoz 2016. u 22:00
Shuffle ima integriran sistem upravljanja koji se razlikuje od ostalih samostalnih rješenja za upravljanje, nadzor, kontrolu i mjerenje

Pametno LED rasvjetno tijelo.

Zagrebačka tvrtka Gradeko kao primarne je ciljeve postavila upoznavanje javnosti i tržišta s pametnim gospodarenjem energijom i otpadom te povećanje kvalitete života u gradovima i jedinicama lokalne samouprave.

Posljednji korak u tom smjeru proširenje je prodajnog asortimana tvrtke Schreder, multifunkcionalnim rasvjetnim tijelom koji udovoljava svim zahtjevima i potrebama modernog okruženja. “Suvremeni sustavi 21. stoljeća koje se temelje na digitalnim tehnologijama i održivom razvoju nisu budućnost već sadašnjost, a mi smo prvi primijenili LED tehnologiju u osvjetljenju javne površine na projektu Rekonstrukcije splitske rive te implementirali sustav daljinskog upravljanja LED javnom rasvjetom na projektu Modernizacije šetnice Bol na Braču, kao i drugim projektima diljem Hrvatske.

Naši kupci i partneri primarno su jedinice lokalne samouprave kao i investitori kojima je cilj kreiranje suvremenog životnog okruženja koji smanjuje potrošnju električne energije“, pojasnila je Gordana Žižić iz Gradeka.Naime, široka primjena LED tehnologije u sustavima javne i dekorativne rasvjete zamjenjuje postojeću konvencionalnu tehnologiju u cijelosti. Shuffle kao pametno rasvjetno tijelo, odnosno jedan glavni stup koji u sebe može integrirati do pet različitih modula, omogućava korisniku povezivanje, nadzor i pristup informacijama.

Karakteristike Shufflea su pametni i održivi dizajn, proizvod je energetski učinkovit te smanjuje emisiju ugljičnog dioksida zbog čega je idealan za urbane infrastrukture poput trgova i pješačkih zona, stambenih blokova, autobusnih i željezničkih kolodvora, parkova, biciklističkih staza te parkirališta. Dodatno, zaštićen je i od korozije što može olakšati implementaciju Shufflea i u obalnim te priobalnim područjima.

Shuffle može imati integriran Owletcontrol sustav upravljanja koji se razlikuje od ostalih samostalnih rješenja za upravljanje, nadzor, kontrolu i mjerenje. Pomoću Owletcontrola može se upravljati svim rasvjetnim tijelima i modulima te se mogu predlagati različiti scenariji. Rasvjetno tijelo može funkcionirati i kao električna punionica, dakle riječ je o rješenju koje nije samo rasvjetno tijelo, nudeći pri tome integrirano rješenje za e – mobilnost čime se u konačnici postiže zelenija, čišća gradska okolina. Shuffle trenutno u ponudi ima punionicu snage od 11kW (AC) te će u skoroj budućnosti imati i ultra brzu punionicu od 50kW (DC). Na ultra brzim punionicama baterija tipičnog električnog vozila (kapaciteta do 20 kWh) može se napuniti u manje od pola sata. Na standardnim punionicama priključnih snaga do 22 kW, punjenje se odvija izmjeničnom strujom (AC) te je punjenje baterije moguće od pola sata do nekoliko sati.

Komentirajte prvi

New Report

Close