Spojiti IT sa zdravstvom i farmaceutskom industrijom

Autor: Večernji list , 18. veljača 2016. u 21:59
O Big dati u zdravstvu raspravljalo se lani na Weekend Media Festivalu u Rovinju

Konferencija o novim tehnologijama i zdravstvu u organizaciji Večernjeg lista, portala Ordinacija.hr i HIT konferencije 15. travnja u Zagreb dovodi 400 stručnjaka.

Utjecaj novih tehnologija na zdravstveni sustav i farmaceutiku te njihovo spajanje s IT sferom bit će teme I. regionalne konferencije digitalne medicine "Budućnost je sada" što će se održati 15. travnja u Hypo Centru u Zagrebu u organizaciji Večernjeg lista, portala Ordinacija.hr i HIT konferencije.

S jedne strane zdravstveni suočavaju se s izazovom starenja stanovništva te povećanim brojem slučajeva kroničnih bolesti na koje farmaceutska industrija pokušava odgovoriti ulaganjem u istraživanja. S druge strane, svijet ulazi u četvrtu industrijsku revoluciju pod utjecajem robotizacije i razvoja umjetne inteligencije. Radi održivosti zdravstvenog sustava nužne su promjene. Jedan od sigurnih pravaca je digitalizacija zdravstvenog sustava. O načinima poboljšanja zdravstvenog sustava koji omogućavaju digitalizacija i razvoj tehnologije na konferenciji će govoriti Jesus del Valle, glavni voditelj Grants4Apps tima Bayerova akceleratora, koji će podijeliti svoje iskustvo u području start upova i njihovom značenju u digitalizaciji medicine.

U panelu "Partnerstvo IT i farmaceutske industrije" sudjelovat će i Jessica Federer, voditeljica globalnog odjela digitalnog poslovanja u tvrtki Bayer, a kao predstavnik domaće ICT industrije s bogatim međunarodnim iskustvom, na panelu će sudjelovati i Mario Ravić, menadžer za rješenja iz područja mobilnog zdravstva u Ericssonu Nikoli Tesli. Cilj konferencije na kojoj se očekuje više od 400 sudionika okupiti glavne lidere raznih industrija te biti regionalni centar novih ideja i trendova, upoznavanja stručnjaka, širenja ideja i sklapanja poslova. 

Komentirajte prvi

New Report

Close