Span predstavio IT sustav koji čita emocije

Autor: Bernard Ivezić , 16. ožujak 2016. u 08:34
U Hannoveru se okupilo 3,3 tisuće tvrtki, naše se ondje vraćaju prvi put nakon 2012.

Alfatec predstavlja platformu koja predviđa ponašanje posjetitelja weba, a Neoinfo mobilnu blagajnu.

Cloud sustav za prepoznavanje emocija kupaca određenog brenda, big data alat koji predviđa ponašanje korisnika internetskih portala i mobilna blagajna integrirana u cloud ERP rješenjem neki su od IT proizvoda razvijenih u Hrvatskoj, a koja se u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) predstavljaju na ovogodišnjem CeBIT-u.

Najveći sajam informatičkih tehnologija, koji se održava od 14. do 18. ožujka u Hannoveru u Njemačkoj, ove je godine okupio 3300 tehnoloških kompanija iz 70 država. Među njime je i 350 startupa te više od 221 tisuća posjetitelja i 1500 članova uprava. HGK je objavila da je ove godine na CeBIT odvela Alfatec Group, Neoinfo i najvećeg hrvatskog softverskog izvoznika, tvrtku Span. Tomislav Radoš, potpredsjednik HGK za industriju i IT, energetiku i zaštitu okoliša, kaže da Komora organizira zajednički nastup na CeBIT-u prvi put nakon  2012. godine.

"Probuđeni interes za izlaganjem na štandu budi nadu u veći izvozni angažman hrvatskih informatičara na zapadnoeruopskom tržištu, kojemu Hrvatska, zbog znanja i kvalitete IT kadrova predstavlja izvrsno odredište za nearshoring", kaže Radoš.

Biljana Vuksan, voditeljica marketinga Spana, kaže da se na međunarodnom tržištu žele prezentirati kao partner za digitalnu transformaciju. "Primjerice, imamo softverski proizvod Emily, sustav koji prepoznavaje emocije korisnika, a radi u cloud okruženju i može otkriti dob, spol i osjećaje vaših kupaca", pojašnjava Vuksan. Alfatec grupa predstavlja DWEM platformu, koja među inima, može analizom velikih količina podataka s internetskih portala predvidjeti ponašanje posjetitelja weba. Neoinfo pak predstavlja Adeo POS mobilnom blagajnom za Android povezanu sa cloud ERP sustavom.

Komentirajte prvi

New Report

Close