Snaga sunca u funkciji bicikliranja i gadgeta

Autor: Borivoje Dokler , 06. listopad 2016. u 22:00
Easy Bigbike za deset bicikla postavljen u Trebinju

Cijena ovog novog Energomobilovog proizvoda je 20.500 kuna + PDV, a tu su još i dodatne opcije poput punjenja mobitela Wi-Fi hotspotom.

Hrvatska tvrtka Energomobil, koja se bavi osmišljavanjem i proizvodnjom proizvoda koji koriste obnovljive izvore energije, sve veći broj svojih projekata ostvaruje u gradovima i općinama susjedne Bosne i Hercegovine. Tako su nedavno u mjestu Trebinju postavili novi Energomobilov proizvod Easy Bigbike. Riječ je o velikom držaču bicikala dugačkom pet metara na koji se može odložiti deset bicikala.

Na nadstrešnici ima integrirana četiri fotonaponska panela Thin Fil sa po 100W, što u zbroju daje 400W. Easy Bigbike na sebi ima info-panel za biciklističke rute koji je osvjetljen LED rasvjetom. Ispod njega nalazi se šank obložen FunderMax podlogom koji se koristi za odlaganje stvari poput laptopa, tableta ili mobitela. Naime, Easy Bigbike posjeduje dva USB punjača te jedan bežićni punjač, a tu je poseban dodatak, punjač za elektrobicikle.

Održavanje samog Easy Bigbikea, kako kažu u Energomobilu, nije zahtjevno jer je cijeli napravljen od najkvalitetnijih materijala, elektrooprema je od vrhunskog proizvođača, a cijeli proizvod je okarakteriziran kao Anti-Vandal. Cijena ovog novog Energomobilovog proizvoda je 20.500 kuna + PDV, a tu su još i dodatne opcije poput punjenja mobitela Wi-Fi hotspotom. Tvrtka je nedavno, kao poticaj korištenje obnovljivih izvora energije,   Čapljini donirala tri pametne solarne klupe Easy-L. Direktorica Energomobila, Marija Mrvelj, ističe kako je suradnja s BiH dobar poticajni projekt jer smatra da njegovi gradovi i općine imaju veliki potencijala da postanu dio Smart city koncepta te će sigurno prepoznati kvalitetu i funkcionalnost Energomobilovih proizvoda.

Tvrtka je nedavno predstavila svoje proizvode na sajmu Cro Eco Energy Expo 2016. u Varaždinu, koji su osim mnoštva posjetitelja, zainteresirali i varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša i načelnika općine Vidovec Brunu Hranića pa bi solarne autobusne stanice uskoro mogli očekivati i u Varaždinskoj županiji. "Smatramo da smo nekoliko proteklih mjeseci, postavljanjem raznih pametnih proizvoda, pokazali na koji način Energomobil pridonosi boljitku građana. To se najbolji vidi po zadovoljnim licima građana koji su s oduševljenjem sjedili i punili mobitele", ističe Marija Mrvelj. 

Komentirajte prvi

New Report

Close