Prvi put otkrivamo rezultate IT- diva: Infobip lani rastao 30%

Autor: Bernard Ivezić , 14. listopad 2018. u 22:01
Silvio Kutić suosnivač je i izvršni direktor vodnjanske kompanije koja slavi 10 godina rada/Duško Marušić/PIXSELL

Infobip i najveće udruženje mobilnih operatera u svijetu GSMA organizirali velebni skup veleprodajnih rješenja za telekomunikacije WAS#8.

Nakon Dubaija lani i Kuala Lumpura, gdje će se održati iduće godine, najveći svjetski skup veleprodajnih telekomunikacijskih rješenja GSMA WAS #8 prošli se tjedan održao u Rovinju.

Nije vijest pisati o nečemu što se dogodilo tjedan ranije da nije riječ o najvećem skupu telekoma ikad održanom u Hrvatskoj. Detalji o tom četverodnevnom događaju tek sad kapaju u javnost, jer organizator, vodeće udruženje mobilnih operatera na svijetu, britanski GSMA, strogo ga drži u tajnosti, čak pristup ne da ni predstavnicima medija. Kako smo doznali u najvećoj hrvatskoj softverskoj tvrtki Infobipu, koja slavi deset godina članstva u GSMA, te je s tim udruženjem skup prvi put dovela u Hrvatsku, u Istru je na WAS #8 doputovalo više od 1400 direktora, članova uprava i drugog top menadžmenta iz nekoliko stotina telekoma diljem svijeta.

Među inima iz Deutsche Telekoma, AT&T-a i Sprinta. Po tim je pokazateljima to ujedno i jedan od najvećih poslovnih skupova ikad održanih u Hrvatskoj. Infobip ima i dodatan razlog za ovu telekom feštu.  Kruna je deset godina rasta najvećeg domaćeg softveraša, koji se danas može pohvaliti kao jedina velika high-tech kompanija nastala u Hrvatskoj nakon osamostaljenja. Lani je Infobip probio brojku od tisuću zaposlenih, a ove godine narastao je na više od 1300 zaposlenika u Europi, Aziji, Amerikama i Africi.

 

1400 direktora

i menadžera više stotina telekoma sastalo se u Rovinju

Kompanija ima 60 ureda diljem svijeta, a glavni joj je proizvod platforma preko koje Viber, Whatsapp, Facebook Messenger, japansko-korejski LINE te ruski Telegram i VK, kao i druge kompanije šalju tekstualne poruke. Silvio Kutić, suosnivač i izvršni direktor Infobipa kaže da su već dvije godine zaredom, u 2017. i 2018., bili najbolje ocijenjen pružatelj usluga dostave poruka iz poslovnih aplikacija na svijetu, u istraživanju britanskog Roaming Consultinga.

Usto, prvi je put objavio i jedan financijski pokazatelj poslovanja Infobipa. Matična kompanija, zbog regulativa i financija, glavni ured ima u Londonu pa ukupne, ali nijedne druge financijske performanse, dosad nisu izlazile u javnost. "Prihodi su u 2017. rasli za 30 posto, a otvorili smo nekoliko novih ureda u Sjevernoj Americi i Aziji te potpisali ugovore s više značajnih klijenata", izjavio je za Poslovni dnevnik Kutić.

U Rovinju su GSMA i Infobip, uz visoko pokroviteljstvo predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, gostima iz telekom industrije pripremili su niz tema iz područja tehnologije od 5G-a, interneta stvari (IoT) i SMS-a nove generacije (RCS), ali i menadžmenta uključujući pitanja raznolikosti na radnom mjestu po pitanju roda, dobi i kulture. Matija Ražem, viši potpredsjednik i voditelj telekom divizije u Infobipu ističe da je u tijeku veliki investicijski val u nove tehnologije u telekomima svijeta. "Naš je cilj da Infobip ostane među predvodnicima i utječe na stvaranje globalnih trendova", kaže on.

Komentirajte prvi

New Report

Close