Odabrana pobjednica prve faze novinarskog natjecanja Siemens CEE Press Award 2017

Autor: Poslovni.hr , 03. listopad 2017. u 10:54
Foto: Siemens

Završnica regionalnog natjecanja i dodjela nagrada održat će se 28. rujna 2017. u Siemens Cityju u Beču gdje će biti proglašeni autori triju najboljih novinarskih radova na razini središnje i istočne Europe.

Odabrana pobjednica prve faze noPrva faza jednog od najvećih i najznačajnijih regionalnih novinarskih natjecanja – Siemens CEE Press Award 2017 koje uključuje predstavnike medija iz deset zemalja središnje i istočne Europe – završena je proglašenjem najboljeg novinarskog rada s temom „Digitalizacija / Industrija 4.0“ u svakoj od država koje sudjeluju u natjecanju.

Pobjednica iz Hrvatske koja će sudjelovati u izboru najboljih novinarskih radova središnje i istočne Europe je Matilda Bačelić, nagrađena za članak „4. industrijska revolucija – Uskoro hrvatska strategija digitalizacije industrije“ objavljen u časopisu Lider.

„Svrha ovog natjecanja jest nagrađivanje medijskog izvještavanja o ključnim temama modernog društva, a jedna od njih je svakako digitalizacija. Svijet nikad u povijesti nije bio toliko povezan. Milijarde inteligentnih strojeva i uređaja svake sekunde generiraju ogromne količine digitalnih podataka stvarajući most između stvarnih i virtualnih svjetova, a utjecaj digitalizacije na živote i poslovanje nije moguće izbjeći niti ignorirati. U Siemensu smo to shvatili među prvima pa svoj uspjeh, između ostalog, dugujemo vještom pretvaranju velike količine podataka u dodatnu vrijednost za naše klijente.“, rekla je Sonja Nušinović Popovac, voditeljica Službe komunikacija u Siemensu Hrvatska.

Završnica regionalnog natjecanja i dodjela nagrada održat će se 28. rujna 2017. u Siemens Cityju u Beču gdje će biti proglašeni autori triju najboljih novinarskih radova na razini središnje i istočne Europe. Glavna nagrada za troje regionalnih pobjednika će biti ček u vrijednosti 1.000 eura, a tijekom završnice natječaja u Beču dobitnici nagrada iz svih zemalja koje sudjeluju imat će priliku posjetiti tvornicu Opela i vidjeti Siemensove aplikacije za digitalizaciju postupka proizvodnje.vinarskog natjecanja Siemens CEE Press Award 2017.

Komentirajte prvi

New Report

Close