Novi telekom cilja satelitskim internetom 200.000 domova

Autor: Bernard Ivezić , 27. studeni 2014. u 22:00
.

U Eutelsatu tvrde da je kvaliteta njihova brzog interneta na razini ADSL-a zbog tehnologije koja prati promet i prilagođava signal.

Nakon 1. siječnja gotovo 200 tisuća kućanstava u Hrvatskoj neće imati mogućnost pristupiti internetu brzinom od najmanje 1 Mbitps smatra francuski satelitski operater Eutelsat. To se posebno odnosi na kućanstva na otocima i gorju. No, takvih korisnika navodno ima i određenim ograničenim područjima po velikim gradovima gdje nema optičke i slične infrastrukture.

Anastasios Nikoyannis, direktor Eutelsat Broadbanda za Balkan, kaže da njihova usluga Tooway satelitskog broadbanda s brzinama do 22 Mbps rješava taj problem i da su zato u Hrvatskoj odlučili proširiti suradnju.

Uz zagrebačku tvrtku Ing servis, koja se satelitskom komunikacijom bavi dugi niz godine i već ima više od sto korisnika Toowaya po cijeloj Hrvatskoj, posebno u turizmu gdje osigurava brzi internet za partyje na Zrću i Ultra festival u Splitu, Eutelsat je u Hrvatskoj sklopio suradnju s novim operaterom Intersat Telecomom i Hrvatskom poštom.

Marko Janković, vlasnik i direktor tvrtke Intersat, kaže da u iduće tri godine žele privući 20 tisuća korisnika kojima ostali operateri ne mogu ponuditi brzi internet. “U tome sam uvjeren da će nam pomoći ugovorena prodaja naših usluga putem mreže poslovnica Hrvatske pošte”, kaže Janković. U Eutelsatu tvrde da je kvaliteta njihovog brzog interneta na razini ADSL-a zbog tehnologije koja aktivno prati promet i prilagođava signal kako bi zadržala brzinu prijenosa.

Novi domaći telekom operater Intersat ima jake IT korijene. Nedavno je prezuo razvojni tim jednog od pet najvećih hrvatskih proizvođača mobilnih aplikacija IT4U. Taj tim restrukturira poslovanje o kojem zasad ne žele detaljnije govoriti. Staru tvrtku, Informacijske tehnologije za Vas, u kojoj je ostalo jedino ERP poslovanje za kafiće, prodali su kupcu iz Srbije. Inače, Janković je jedan od osnivača IT4U.

Komentirajte prvi

New Report

Close