Krenula platforma za online rješavanje sporova

Autor: Tomislav Oharek , 16. veljača 2016. u 21:59
Lakše do rješenja spora/FOTOLIA

Iz HUP-a napominju kako su poveznicu na platformu dužni staviti i domaće tvrtke koju posluju online.

Tijela za alternativno rješavanje sporova od početka tjedna imaju pristup novoj platformi Europske komisije za rješavanje sporova putem interneta.

Kako javljaju iz Europske komisije, platforma će potrošačima i trgovcima omogućiti rješavanje sporova vezanih uz internetsku kupnju jednim klikom miša. Bit će podržano rješavanje sporova vezanih uz kupnju kako u tuzemstvu tako i u inozemstvu, i to bez potrebe za dugotrajnim i skupim sudskim postupkom. Internetskom platformom ojačat će se povjerenje u kupnju putem interneta te tako znatno pridonijeti EU-ovoj strategiji jedinstvenog digitalnog tržišta.

Iz Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) pak napominju kako je člankom 14. stavkom 1. predmetne Uredbe propisana obveza trgovaca sa sjedištem u Europskoj uniji koji sudjeluju u ugovorima o online prodaji ili uslugama te online tržištima koja su uspostavljena u Uniji da na lako dostupnom mjestu na svojim internetskim stranicama osiguravaju elektronsku poveznicu s platformom za za rješavanje sporova putem interneta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close