Inovativni spremnik koji preša otpad pomoću sunca

Autor: Marta Duić , 04. lipanj 2015. u 21:59
Pogodan je za svaku javnu površinu

Ima 25 puta veći kapacitet od standardnih kanti i prazni se tek onda kad je doista pun što dovodi do velikih ušteda.

Prikupljanje otpada na javim površinama je veliki izazov za gradske komunalne službe, zahtjeva dobru organizaciju, dosta vremena i naravno velike troškove.

Bigbelly Solar vodeći je sustav na svjetskom tržištu za zbrinjavanje otpada i recikliranje na javnim površinama. Zastupljen je u preko 1500 gradova i u više od 47 zemalja diljem svijeta. Vizija Bigbelly Solar tima je transformirati trenutnu situaciju na javnim prostorima u čišću, ljepšu i sigurniju okolinu na korist svih građana uz velike uštede i očuvanje okoliša. ˝Ukratko naš fokus je transformiranje zajedničkih prostora pomoću rješenja za upravljanje otpadom i recikliranje. Bigbelly je pametni spremnik za prikupljanje i recikliranje otpada na javnim mjestima koji koristi solarnu tehnologiju kako bi unutarnja preša velike jakosti stijesnila otpad. Može se postaviti bilo gdje jer nema priključaka – dovoljan je jedan sat sunca i može raditi neprestano mjesec dana˝, pojašnjava Maja Graml iz Bigbelly Solara.

Graml ističe kako je upravo zahvaljujući svom konceptu vodeći proizvod na tržištu, a dosad je uspješno implementiran na raznim javnim površinama u gradovima diljem svijeta. ˝Tehnologija Bigbelly Solar-a pogodnost je svakog "pametnog grada", ne samo zbog ušteda i očuvanja okoliša, već i zbog svoje edukativne uloge. Svojom jednostavnošću, ali i inovativnošću građane potiče na recikliranje, aktivnost sve važniju i sve presudniju za održavanje čistog i zdravog okoliša˝, tvrdi Graml. Bigbelly spremnik ima oko 25 puta veći kapacitet od standardnih kanti za javni otpad. Spremnici prikupljaju podatke u realnom vremenu i pružaju informacije o trenutnoj i protekloj napunjenosti otpadom.

Bigbelly se prazni samo kada je zaista pun jer kompjutorski sustav poduzeću za zbrinjavanje otpada javlja kakvo je trenutno stanje u spremniku. S obzirom na to da se spremnici prazne ciljano, može se uštedjeti do 80 posto operativnih troškova zbrinjavanja otpada. Osim uštede novca, Bigbelly Solar pomoći će očuvanju čistog okoliša i prirodnih ljepota na kojima se, većim dijelom, zasniva i domaća turistička djelatnost. Svojim karakteristikama Bigbelly Solar može zagarantirati još veće zadovoljstvo stanovnicima  Hrvatske, ali i njezinim mnogobrojnim posjetiteljima, i što je vrlo važno, hrvatske gradove upisati na kartu svjetskih "pametnih gradova", zaključuje Graml.

Komentirajte prvi

New Report

Close