Hrvatski Setcor uz bok Amazonu

Autor: Bernard Ivezić , 04. siječanj 2017. u 15:21
Krešo Troha iz Setcora/Marko Prpić/PIXSELL

Natječaj za GÉANT.

Uz tvrtku koja je izumila cloud kakav danas poznajemo, Amazon, te niz drugih velikih igrača poput Microsofta, KPN-a, NTT-a Europe, DT-ovog T-Systemsa te Telecoma Italie, cloud usluge europskim školama, fakultetima, agencijama te privatnim i javnim institutima pružat će i hrvatski Setcor.

Prvi domaći ponuđač privatnog clouda ušao je u uži izbor, među 12 tvrtki, koje su dobile zeleno svjetlo od GÉANT-a, europske mreže obrazovnih i znanstveno-istraživačkih institucija, da njenim članicama ponude povoljne, jednostavne i sigurne cloud servise u skladu s EU regulativom. Nudit će im sve od virtualnih podatkovnih centara, virtualnih poslužitelja do cloud hostinga. Krešo Troha, direktor ITsofta, tvrtke članice Setcora koja je ugovorila suradnju sa GÉANT-om, kaže da selekcijski proces bio vrlo rigorozan. Na GÉANT-ov natječaj javilo se sto tvrtki. "Taj natječaj, sa svim je provjerama na financijskoj, tehnološkoj i inim razinama, trajao godinu i pol dana i na kraju smo se našli u užem izboru s najvećim svjetskim cloud igračima što nam je sada odlična referenca", kaže Troha.

Pojašnjava da je GÉANT ulaznica za nove poslove, odnosno funkcionira kao okvirne nabave u Hrvatskoj. To znači da Setcor sada može razgovarati s GÉANT-ovim članicama i ugovarati poslove. Samo u Hrvatskoj to znači 400 potencijalnih klijenata. Troha ističe da im je plan i ambiciozniji. "Otvorili smo podružnicu u Austriji, a do kraja godine bit ćemo izravno prisutni i u Njemačkoj i Mađarskoj sa širokom ponudom", zaključuje Troha.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Od silnih domaćih uspjeha propadamo evo već dva desetljeća. Zaime Boga molim vas nemojte više pisati o hrvatskim ‘uspjesima’

New Report

Close