Evo kako možete zaraditi na trenutno najpopularnijoj igri na svijetu

Autor: Poslovni.hr , 08. kolovoz 2016. u 14:52
Foto: Reuters

Postoji više načina kako ju možete iskoristiti za promociju te povećanje prometa i prihoda.

Možete li imati koristi od manije koja je nastala oko igre Pokemon Go? Možete. Postoji više načina kako ju možete iskoristiti za promociju te povećanje prometa i prihoda.

Iako se nakon početnog munjevitog uzleta hrvaju s nemalim brojem problema, Nianticova igra proširene stvarnosti Pokemon Go i dalje zaokuplja veliki dio vremena velikom broju igrača diljem svijeta. 

Kako je riječ o geolokacijskoj igri koja koristi stvarne prostore kao igrališta, moguće ju je upotrijebiti za skretanje pozornosti na ponudu vašeg ugostiteljskog objekta, trgovine, obrazovne ustanove, pa čak i djelatnosti poput azila za napuštene životinje, piše tportal.

Evo savjeta kako Pikachu i društvo mogu početi raditi i vama u korist. Najbolje kampanje ih ne koriste zasebno, već upogone više njih istovremeno.

1. Zatražite postavljanje PokéStopa ili Gyma u blizini svoje trgovine, kafića… 
PokéStop je virtualno mjesto na kojem igračice prikupljaju pokeloptice i druge virtualne stvarčice potrebne za igru, dok je Gym lokacija na kojoj odmjeravaju snage s drugim igračima i njihovim pokemonima. Kad kliknu na PokéStop dobit će podatke o vašem objektu, onako kako ste ga sami opisali. 

Gymovi se obično nalaze u parkovima, trgovima, trgovačkim centrima i drugim mjestima gdje se ljudi okupljaju u većim brojevima. 

Svoju lokaciju Nianticu možete predložiti ovdje

2. Ponudite besplatni wi-fi i punjenje baterija 
Igračima Pokemona Go bežični internet i mogućnost nadopunjavanja baterija dva su ključna resursa. Osigurajte ih, ali i stavite im do znanja kako su na raspolaganju, putem društvenih mreža i znakovima na samoj lokaciji.

3 Pozovite ljude kod vas na igranje 
Putem društvenih medija i drugih kanala komunikacije koji su vam na raspolaganju pozovite potencijalne kupce ili korisnike u lov na džepna čudovišta. Izazovite ih na natjecanje, nagradite najbolje. Ako se još niste proširili na Snapchat i slične mreže, ovo može biti dobra prilika. Pazite samo da se pritom pridržavate pravila društvenih mreža. 

Cijeli članak i kompletan popis pogledajte ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

To bi ja napravio u gradu Slavonskom Brodu. Ali niko neće dati neki poslovni prostor da se može takav klub da se otvori. Jer se boje  da će biti prljav klub poslije našeg igranja. Ne znam više kako da tražim taj dio za igranje igre Pokemon GO.

New Report

Close