Digitalna tehnologija u službi zdravlja

Autor: Poslovni dnevnik , 08. listopad 2015. u 22:00
HealthSuite Lab omogućit će učinkovito prikupljanje, analizu i dijeljenje zdravstvenih podataka

Novi objekt pruža okruženje za poticanje digitalnih zdravstvenih inovacija i podržava zdravstvene organizacije u prijelazu prema povezanim modelima skrbi.

Philips je u Eindhovenu otvorio prvi HealthSuite Labs sukreacijski cenar na High Tech kampusu, Novi objekt pruža okruženje za poticanje digitalnih zdravstvenih inovacija i podržava zdravstvene organizacije u prijelazu prema povezanim i vrijednosno utemeljenim modelima skrbi s pacijentom u središtu.

Ravnatelji zdravstvenih ustanova i liječnici opće prakse mogu raditi zajedno u multidisciplinarnim timovima zajedno s pacijentima, kao i kliničkim osobljem, projektnim, digitalnim i poslovnim stručnjacima po pitanju sukreacije i provedbe integriranih rješenja za zdravstvenu njegu kako bi se poboljšalo samoupravljanje i kontinuitet skrbi za pacijente. Nakon otvaranja svog objekta u Nizozemskoj, Philips će pustiti u rad i druge HealthSuite Lab sukreacijske centre diljem svijeta. Namjenski centri već su planirani u Aziji i SAD-u u svrhu podrške korisnika na tim prostorima. Philips je također najavio novu suradnju s regionalnom mrežom zdravstvene skrbi Zorgnetwerk Midden-Brabant (ZMBR), koja predstavlja Elisabeth-TweeSteden bolnicu, kao i liječnike opće prakse, medicinske sestre za kućnu njegu, nutricioniste i pacijente u regiji.

Kroz HealthSuite Labs sukreacijski centar, organizacije razvijaju novi regionalno spojeni zdravstveni model za ljude koji žive s dijabetesom tipa 2 – prvi takav model u Nizozemskoj. Prema tom modelu, ljudima će se omogućiti pristup i kontrola nad vlastitim zdravstvenim praktičnim podacima. Njih će se također ohrabriti da postave realne osobne ciljeve kojima će ih se podržati u donošenju odluka koje su važne za njihovo zdravlje i upravljanje zdravstvenom njegom.  Na ovaj način, projekt ima za cilj unaprijediti samoupravljanje za pacijente s dijabetesom i poboljšati njihovu kvalitetu života. Drugi važni ciljevi su smanjiti posjete pružateljima zdravstvene skrbi, povećati liječenje i propisano uzimanje lijekove. Ova suradnja je primjer i kako drugi pružatelji zdravstvene skrbi mogu surađivati u centru za rješavanje složenih izazova s kojima se suočavaju zdravstveni sustavi. "Većina današnjeg proračuna u zdravstvu odlazi na brzo rastuću populaciju osoba koje žive s kroničnim bolestima", rekao je Jeroen Tas.

Izvršni direktor za Healthcare Informatics Solutions and Services u Philipsu. "Pritisak na svjetskim zdravstvenim sustavima je u porastu što zahtijeva da se pronađu alternativni načini pružanja zdravstvene skrbi. U isto vrijeme, ljudi žele biti uključeni u upravljanje vlastitim zdravljem. Ovi faktori mijenjaju usredotočenost zdravstva s tradicionalnih bolničkih "liječi se kad si bolestan" (akutnih) modela na prevenciju i kontinuitet skrbi u ili u blizini kuće. Naš HealthSuite Labs sukreacijski centar će pomoći pružateljima skrbi da ubrzaju razvoj i implementaciju novih integriranih, povezanih rješenja zdravstvene isporuke s pacijentom u središtu koji omogućuju pružanje ovih novih modela", zaključio je Tas.

"Želimo da bolesnici budu osnaženi da upravljaju svojim stanjem i svojim zdravljem", rekao je Veronique Holtmaat, direktor Zorgnetwerk Midden-Brabant. "Za to moramo poboljšati prikupljanje i razmjenu podataka koju razni stručnjaci i pacijenti prikupljanju i učiniti da su podaci relevantni i djelotvorni. Radom u Philipsovom HealthSuite Labs sukreacijskom centru, stekli smo pristup bogatom znanju te upoznali druge dionike u zdravstvu stoga smo u mogućnosti uspostaviti daljnje korake u isporučivanju suradničke zdravstvene skrbi s pacijentom u središtu." Oslanjajući se na učinkovito prikupljanje, analizu i dijeljenje zdravstvenih podataka, rješenja razvijena u sukreacijskom centru HealthSuite Lab će biti omogućena putem HealthSuite digitalne platforme, Philipsove IT infrastrukture temeljene na cloudu.  

Komentirajte prvi

New Report

Close