Danas prestaje podrška za popularan operativni sustav

Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Ako nastavite upotrebljavati Windows 7 nakon završetka podrške, vaš će PC i dalje raditi ali će biti izloženiji sigurnosnim rizicima i virusima, kažu u Microsoftu.

Danas prestaje podrška za Windows 7, operativni sustav izdan prije nešto više od deset godina, a u Microsoftu korisnicima savjetuju da prijeđu na "desetku".

- Kada je sustav Windows 7 izdan, 22. listopada 2009., Microsoft se za njega obvezao pružati 10 godina podrške za proizvod. Ovo razdoblje od 10 godina je isteklo, Microsoft je prestao pružati podršku za Windows 7 da bi mogao usredotočiti svoja sredstva na podržavanje novijih tehnologija i kvalitetnih novih iskustava. Datum završetka podrške za Windows 7 je 14. siječnja 2020. Tehnička podrška i ažuriranja softvera s usluge Windows Update koja doprinose zaštiti vašeg PC-ja više nisu dostupna za taj proizvod. Microsoft vam svakako preporučuje da prijeđete na Windows 10 da ne biste došli u situaciju da vam je potreban servis ili podrška, a da nisu dostupni - objavljeno je na stranicama Microsofta.

Objašnjava se kako nakon današnjeg dana računala s Windowsom 7 više neće primati sigurnosna ažuriranja, a za pružanje tehničke podrške više nije dostupna korisnička služba tvrtke Microsoft. Povezane usluge za Windows 7 također će se ukinuti tijekom vremena. 

- Ako nastavite upotrebljavati Windows 7 nakon završetka podrške, vaš će PC i dalje raditi ali će biti izloženiji sigurnosnim rizicima i virusima. Računalo će se i dalje pokretati i funkcionirati, ali od tvrtke Microsoft više nećete primati softverska ažuriranja, uključujući sigurnosna ažuriranja - navodi Microsoft.

Microsoft Security Essentials (MSE) nastavit će primati ažuriranja definicija nakon 14. siječnja 2020., ali više se ne ažurira platforma MSE.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve