Bellabeat: Novim proizvodom napravit ćemo revoluciju u industriji hrane

Autor: Bernard Ivezić , 28. siječanj 2016. u 08:05
Uršku Sršen Forbes je uvrstio na europsku rang ljestvicu "30 Under 30" za tehnologiju/Sanjin Strukić/PIXSELL

Proizvod razvijamo već godinu dana, usmjeren je na “imunitet, vitalnost i ljepotu”, kaže Sandro Mur.

Hrvatsko-slovenski startup Bellabeat, čiji su osnivači zagrebački matematičar Sandro Mur i slovenska umjetnica Urška Sršen, koja je prije tjedan dana uvrštena na Forbesovu europsku rang-ljestvicu "30 Under 30" u tehnologiji, ima novi proizvod. Tvrtka je na Facebooku uz naslov "Budućnost hrane" objavila da radi na Sliceu.

Slice stopama Leafa
Novi proizvod trebao bi se fokusirati na "imunitet, vitalnost i ljepotu". Daje se do znanja da je to tehnologija za one koji žele njegovati zdrav životni stil: spavati dovoljno, jesti zdravo i pratiti stanje organizma. No, više od toga Bellabeat zasad nije objavio. Poslovni dnevnik je pak od Sandra Mura dobio informaciju da žele napraviti revoluciju u industriji hrane. "Ovaj proizvod razvija se već godinu dana, cilj je promijeniti industriju hrane s prvom hranom na svijetu gdje će se moći pratiti unos namirnica u tijelo", kazao nam je Mur.

 

1,5milijuna

kuna uprihodili u prvih 60 minuta prodaje svog prvog proizvoda

Dodaje da ništa više od toga zasad ne može reći. Hoće li Slice postati glavni igrač u potrazi za svetim gralom nutricionizma, tek će se vidjeti. No, budi veliki interes jer je Bellabeatov Leaf jedan je od tržišno najuspješnijih tehnoloških proizvoda ikad razvijenih u Hrvatskoj. Leaf, pametni treker-privjesak za žene, i prije nego što se počeo prodavati stekao je kultan status. Prve predbilježbe premašile su 120 tisuća komada. Leaf je Bellabeatu u prvih 60 minuta prodaje donio prihod od 1,5 milijuna kuna.

Rezultat je da su za lanjski CES u Las Vegasu dobili prvu narudžbu od američkih trgovaca tešku 42 milijuna kuna. Leaf je ujedno prvi tehnološki proizvod razvijen u Hrvatskoj koji je u svoju ponudu uvrstio Amazon. Bellabeat je dosad primio više od 7,5 milijuna dolara investicije. Na popisu ulagača nalaze se glumica Jessica Alba, kreator i vodeći programer Googleova Gmaila Paul Buchhet, osnivač TechCruncha Michael Arrington, jedan od sto najbogatijih ljudi Nicolas Berggruen te jedan od najpoznatijih investitora u Silicijskoj dolini i čovjek koji je među prvima uložio u Google i PayPal Ron Conway.

Velik potencijal tržišta 
Nakon toga je u tvrtku uložio i fond GGV Capital, kojega u financijskim krugovima opisuju kao ulagača koji je među prvima prepoznao potencijal Alibabe, danas najvećeg izazivača Amazona. Za očekivati je da će se Bellabeat najprije fokusirati na američko tržište, koje je u 2014. samo u segmentu maloprodaje nutricionističkih proizvoda za sportaše vrijedilo 5,95 mlrd. dolara. Globalno, u svim segmentima, nutricionizam je lani obrnuo 24,7 milijardi dolara uz rast 8,3 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close