AZ OMF sa Sabolom aktivira članstvo

Autor: Bernard Ivezić , 18. veljača 2016. u 22:01
Sabol (MicroBLINK) i H. Kaštelan (AZ OMF)

Najveći mirovinski fond u Hrvatskoj uveo je Sabolovu tehnologiju BlinkID.

Nakon što je PhotoPay tehnologijom popularizirao mobilno bankarstvo u Hrvatskoj, tvrtka Damira Sabola MicroBLINK započela je revoluciju i na području mobilnih usluga mirovinskih fondova.

Najveći mirovinski fond u Hrvatskoj AZ OMF uveo je Sabolovu tehnologiju BlinkID, koja mobitel pretvara u najbrži skener osobnih dokumenata na svijetu i koja se već koristi za provjeru identiteta glasača na izborima za Kongres i predsjednika SAD-a, a sve kako bi povećala interakciju s članstvom. Nova tehnologija omogućuje članovima AZ OMF-a da skreniranjem osobne iskaznice dobiju podatke o stanju svoje buduće mirovine. Od 1,7 milijuna mirovinskih obveznika u Hrvatskoj AZ OMF ima ih više od 600 tisuća. No, kako objašnjava Nataša Hrabar Kaštelan, šefica komunikacija AZ OMF-a, tek petina zna stanje na svom računu i upućena je u rad fonda.

"Još veći problem je što obveznici zaborave osvježavati svoje kontakte, pa je pitanje koliko su kontakt-podaci više od 50 posto naših članova ispravni", navodi Hrabar Kaštelan. Damir Sabol, osnivač i direktor MicroBLINK-a, kaže da je oduševljen što je AZ OMF prvi u Hrvatskoj uveo njihovu novu tehnologiju BlinkID. Nada se da će ona potaknuti popularizaciju mobilnih usluga mirovinskih fondova, slično kao što su to uspjeli u mobilnim bankarstvu uslugom skeniranja računa. "Naše glavno tržište ostaje SAD, ali potencijal za BlinkID je velik i u Hrvatskoj", zaključuje Sabol.

Komentirajte prvi

New Report

Close