Aplikacija koja ugostiteljima povećava profit i do 20%

Autor: Poslovni.hr , 29. srpanj 2015. u 11:55
Foto: BizIT

CoffeeCloud točno “zna” kada i koliko se kave napravi u pojedinom aparatu te kako se osoblje ponaša prema aparatu.

Malena kutija od samo desetak centimetara dužine i širine nekim bi ugostiteljima mogla u potpunosti promijeniti način poslovanja, piše BizIT. Naime, nakon što se instalira izvan ili unutar aparata za kavu, skuplja podatke o broju i količini napravljenog napitka te iste šalje na vaš mobitel ili web.

Inovator i poduzetnik Miroslav Kovač na ovu je ideju došao nakon vlastitog ugostiteljskog iskustva. Primjetio je kako je prodaja kave, u vrijeme kada je on bio konobar u vlastitom kafiću, bila i do 20 posto veća nego kada je radio netko od njegovih zaposlenika, pa je odlučio uzeti stvar u svoje ruke i napraviti CoffeeCloud.

Od aparata do mobitela u realnom vremenu

Ova aplikacija ne skuplja samo podatke o količini napravljene kave, već prati i ponašanje osoblja prema aparatu. Izrađuje izvješća o čišćenju aparata, kvaliteti kave, a pruža i informacije o vremenu kada je potrošnja kave najintezivnija. Instalacija traje dvadesetak minuta i izvode je službeni serviseri aparata za kavu. Njegovu je ideju zasad prepoznalo oko tisuću korisnika, a Miroslav je izračunao kako korištenjem ovog sistema prihod može porasti i do 1000 eura mjesečno. Osim pomoću mobitela, rad aparata može se pratititi i putem web aplikacije i računala.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close