Agroklubov eGAP u prvoj sezoni skupio 600 korisnika

Autor: Bernard Ivezić , 05. listopad 2013. u 11:22
Informatički su najpismeniji bili voćari i vinogradari, a raste broj posjetitelja koje zanima ratarstvo i stočarstvo/Fotolia

Portal Agroklub slavi pet godina postojanja ima 1,4 milijuna jedinstvenih posjetitelja godišnje koje zanima stočarstvo i ratarstvo.

Osječki portal Agroklub svoju online aplikaciju eGAP, svojevrsni ERP za poljoprivrednu proizvodnju po kojem je jedinstven na hrvatskom webu, zaključio je prvu proizvodenu sezonu od sijetve do žetve.

Aplikacija eGAP do sad je skupila više od 600 korisnika: ratara, vočara, a od nedavno i proizvođača ukrasnog i ljekovitog bilja. Kada se aplikaciji dodaju i ostale usluge portala Agroklub proizlazi da ima više od 5000 registriranih korisnika svih usluga te 1,4 milijuna jedinstvenih posjetitelja godišnje. Mario Relatić, koji je uz Vedrana Stapića i Mihaela Bečehelija, suvlasnik Agrokluba zadovoljan je tim pokazateljima."Ove godine slavimo pet godina od pokretanja portala i sve što su nam govorili o poljoprivrednicima, poput onoga da nisu na internet i da, primjerice, ne koriste Facebook pokazalo se netočno", kaže Relatić.Dodaje da imaju Facebook, Twitter i Google+ račun, te da na Facebooku imaju gotovo 10 tisuća fanova.

 

Relatić

Do sada smo napravili najveću online bazu gnojiva

Relatić navodi da su ispočetka informatički najpismeniji bili vočari i vinogradari, a u posljednjih godinu dana bilježi najveći porast posjetitelja zainteresiranih za ratarstvo i stočarstvo.Jedan od većih korisnika portala, odnosno aplikacije eGAP, jest udruga Ledina koja u požeškom kraju okuplja tridesetak proizvođača. Relatić pojašnjava da aplikacija eGAP proizvođačima omogućuje da vode dnevnik proizvodnje u elektroničkom obliku i zatim imaju vrlo jednostavnu mogućnost analize povijesnih podataka.

Aplikacija je uz to, navodi Relatić, vrlo praktičan alat iz kojeg se mogu izvući podaci koje poljoprivrednici trebaju za dobivanje potpora i povlačenje novaca iz europskih fondova.Osim eGAP-a, na portalu Agroklub nalaze se još aktualnosti iz poljoprivrede, oglasnik poljoprivrednih proizvoda, te četiri agrarne baze: zaštitnih sredstava, biljnih vrsta i sorti, mehanizacije, te gnojiva."Do sada smo napravili najveću online bazu gnojiva dostupnu na hrvatskom tržištu, a pretvorili smo se i u najveći portal u branši, jer godišnje imamo 50 posto rasta", zaključuje Relatić.

Komentirajte prvi

New Report

Close