Općina dobiva novo stambeno naselje za 3.000 stanovnika

Autor: Poslovni dnevnik , 06. kolovoz 2018. u 06:13
Foto: Getty Images

Plan nekoliko kompanija predviđa smještaj za 3000 stanovnika i poslovne prostore.

Zemun bi uskoro mogao dobiti još jedno naselje odmah do Plavih horizonta. Uz stambene objekte u novom naselju našao bi se i poslovni dio, javlja portal eKapija. 

To je predviđeno Planom detaljne regulacije za kompleks Plejo koji će od 6. do 20. kolovoza biti na javnom uvidu.

Površina obuhvaćena planom iznosi oko 17 hektara, a čine je neizgrađeno građevinsko zemljište i prometne površine. Plan je pripremio arhitektonski ured City Planners, dok je naručitelj Nikola Plejo, koji je za portal rekao da iza ideje o izgradnji novog naselja ne stoji samo on, već i nekoliko kompanija.

Prema njegovim riječima, planirano je da to bude obiteljsko naselje s trgovinama, uredima i uslužnim djelatnostima.  Plan predviđa da u naselju živi oko 3000 stanovnika, tako da je predviđeno i otvaranje predškolske ustanove i razvoj prometne površine s infrastrukturnom mrežom.

Površina planiranih prometnica je oko 2 hektara. Biciklistička staza i linija gradskog prijevoza takođe su predviđeni planom. Zemljište definirano planom vlasništvo je dvadesetak pravnih i fizičkih osoba. Među njima je i tvrtka Gemax u stečaju koja je svoju parcelu već ranije nudila na prodaju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close