Željko Kordić ostaje predsjednik Uprave Aluminija

Autor: Suzana Varošanec , 08. travanj 2014. u 18:13
Tvornica aluminija u Mostaru. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Željko Kordić ostaje predsjednik Uprave Aluminija iz Mostara, objavila je kompanija nakon što je danas održana sjednica Nadzornog odbora u sjedištu društva.

Željko Kordić ostaje predsjednik Uprave Aluminija iz Mostara, objavljeno je iz mostarske kompanije nakon današnje sjednice Nadzornog odbora održane u sjedištu društva. Na sjednici NO-a navodno se vodila izvjesna rasprava vezano uz sam dnevni red sjednice, detalji oko toga nisu poznati, no jasno je da nije usvojena Kordićeva prošlotjedna ostavka.

Kordić se tako danas susreo i s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem te predsjedateljem Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem. Nakon svečanosti otvaranja Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru dočekao je Josipovića i Izetbegovića na štandu Aluminija, a tim povodom direktor je ocijenio da su oba predsjednika pokazala izrazito zanimanje za aktualne Aluminijeve poslovne neprilike, i to zatraživši niz podataka o stanju u tvornici, poteškoćama s opskrbom električnom energijom, ali i pojašnjenja u svezi s međunarodnim tržišnim kretanjima cijene aluminija.

"S obzirom na činjenicu da i Hrvatska i BiH baštine udjele u vlasničkoj strukturi mostarske tvornice o kojoj ovisi na tisuće djelatnih mjesta širega podneblja, predsjednici Josipović i Izetbegović obećali su pomoć u osiguranju daljnjega nastavka proizvodnje odnosno opstanka Aluminija i očuvanja djelatnih mjesta. Jasno, uz nas mora stati Vlada FBiH, obećanjima se više ne može kupovati vrijeme, jer vremena više nema. Ovdje je riječ o 856 obitelji, o 856 sudbina, i stvari se ne može lomiti preko koljena. Mi imamo viziju izlaska iz ovoga stanja, ali uključenje i konkretna pomoć entitetske vlade od presudnoga su nam značaja", kaže Kordić.

Nastup Aluminija na ovogodišnjem sajmu gospodarstva u Mostaru potvrda je, navodi on, da je kompanija uvjerena u činjenicu "kako je gospodarstvo upravo ono što ima snagu ovu zemlju i ovo društvo izvući iz krize i upraviti boljim vremenima", te je na kraju poručio: "U gospodarstvo, kao i u sve drugo, treba uložiti. Zato se Aluminij, usprkos nedaćama s kojima se susreće, odlučio na ovaj iskorak, jer ovim šaljemo jasnu poruku našega viđenja načina na koji se svatko odgovoran, a ponajprije državni i politički dužnosnici u ovoj zemlji, prema gospodarstvu trebaju odnositi, poglavito kada je riječ o sudbonosnomu spašavanju gotovo iščeznule industrije, najvećega izvoznika i nositelja opstanka i razvitka čitave regije!"

Komentirajte prvi

New Report

Close