Zapošljavanje u SAD-u nastavlja se ravnomjernim tempom

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. siječanj 2013. u 16:12
Ilustracija

U posljednjem prošlogodišnjem mjesecu neto je otvoreno 155 tisuća novih radnih mjesta.

Zapošljavanje u Sjedinjenim Državama nastavlja se ravnomjernim tempom, pokazali su podaci američke vlade za prosinac, potvrđujući ocjene o stabilnom oporavku najvećeg svjetskog gospodarstva.
U posljednjem prošlogodišnjem mjesecu neto je otvoreno 155 tisuća novih radnih mjesta, izvijestilo je u petak američko ministarstvo rada.

Ujedno su revidirali podatke za listopad i studeni koji sada pokazuju neto otvorenih ukupno 14 tisuća više novih radnih mjesta no što je početno procijenjeno.

Stopa nezaposlenosti iznosila je u prosincu 7,8 posto, što znači da je ostala nepromijenjena u odnosu na prethodni mjesec, budući da je ministarstvo revidiralo stope nezaposlenosti na temelju ažuriranih sezonskih faktora. Početna procjena za studeni iznosila je 7,7 posto.

U privatnom je sektoru u prosincu neto otvoreno ukupno 168 tisuća novih radnih mjesta, dok ih je u javnom sektoru neto zatvoreno 13 tisuća. Najviše se zapošljavalo u sektorima zdravstvene skrbi, ugostiteljstva, te u građevinarstvu i prerađivačkoj industriji, što odražava ravnomjernu raspoređenost novih radnih mjesta u raznim privrednim granama.

Broj nezaposlenih ostao je u prošlom mjesecu gotovo nepromijenjen u odnosu na studeni i bez posla je bilo ukupno 12,2 milijuna Amerikanaca.

Komentirajte prvi

New Report

Close