‘Za upis u školu potrebna je samo jedna veza, dobra internet-veza’

Autor: Agencija VLM , 03. prosinac 2012. u 09:40
Željko Jovanović (PXL)

Djeca koja si ne mogu priuštiti računalo mogu koristiti školsko računalo, rekao je ministar.

Na Vladinom službenom profilu na YouTube objavljeni su odgovori ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića na pitanja postavljena na društvenim mrežama. Na upit zašto se teret prebacuje na leđa učenika, Jovanović je rekao:

– Ovdje su malo pobrkane kruške i jabuke, ovdje se teret ne prebacuje ni na koga, dapače, teret se smanjuje i za učenike, i za roditelje i za nastavnike. A još jedanput moram naglasiti da ovako kvalitetnim pripremama i upisivanjem škola na temelju prosjeka koji ide na dvije decimale dobit ćemo jasan uvid koje su škole kvalitetnije, koje su manje kvalitetne, a moći ćemo te učenike praktično pratiti od vrtića do doktorskih studija – rekao je Jovanović.

– Škola nije mjesto gdje se u 7. i 8. razredu stvaraju pretpostavke za upis u prvi razred srednje škole. U osnovnoj školi jednako je važan svaki razred – odgovorio je Jovanović na pitanje o uvođnju vrednovanja ocjena od 5. do 8. razreda, dodavši kako se ne radi o nikakvoj retroaktivnosti. Na pitanje o vjeronauku i zdravstvenom odgoju, Jovanović je rekao kako sa svima zainteresiranima razgovara te da je u pripremi za javnu raspravu sve izrađeno na temelju rada sa stručnjacima.

– Javna rasprava koja još uvijek traje dodatni je dokaz da želimo do najboljih i najkvalitetnijih rješenja koja će zaista učiniti Hrvatsku društvom jednakih šansi za sve u kojem neće biti jednakijih – poručio je Jovanović.

Mnogi su se požalili na novitet s internetskim upisom u škole. Neki kažu da im je internetska veza preslaba, a neki da si ne mogu priuštiti računalo. Jovanović je rekao kako je upis putem računala jednostavniji i povoljniji, jer ne moraju kupovati papire ni putovati do škole, te da se time otvara mogućnost svakom djetetu da se upiše u školu. Djeca koja nemaju računalo mogu se upisati koristeći školsko računalo, dodao je.

– Sada će biti potrebna samo jedna veza – dobra internet-veza. Ne treba imati nikakav strah od tehničkih problema – poručio je. Ostale odgovore možete pogledati u priloženom videu.

Komentirajte prvi

New Report

Close