Ucjene investitora: Za obnovu hotela vlasnik traži izmještanje zgrade suda

Autor: Poslovni dnevnik , 25. rujan 2019. u 07:11
Foto: Getty Images

Hotel je nekad imao 27 soba, kavanu, noćni bar, aperitiv bar, restoran, ljetnju baštu, a u njemu je bilo zaposleno 60 radnika.

Milorad Skrobanović, vlasnik bivšeg hotela Zeta u Danilovgradu, zatražio je od lokalne uprave da izmjesti zgradu Osnovnog suda, kako bi počeo s obnovom. Zahtijevao je i odobrenje za rušenje zgrade hotela, što je godinama bio problem i s prethodnim kupcima. Da je Skrobanović uvjetovao početak obnove navedenim, ali i još nekim zahtjevima, Vijestima je rečeno iz ureda Zorice Kovačević, predsjednice Općine Danilovgrad.

Ta crnogorska općina tvrdi da neće pristati na ucjene investitora, već da će naći mehanizam za rješavanje tog problema. Ministarstvo održivog razvoja i turizma obavilo je uvid u plansku dokumentaciju i utvrdilo da je prostor na kojem je hotel obuhvaćen važećim Detaljnim urbanističkim planom (DUP) “Danilovgrad centar”.

“Prema DUP-u, na prostoru hotela Zeta planirana namjena površine je turizam – hotel. Istim planskim dokumentom obvezuje se investitor da raspiše javni arhitektonski natječaj za rješenje buduće zgrade i uređenje pripadajuće parcele. Natječajno rješenje mora dati jasan stav prema vrijednoj arhitekturi postojećeg objekta, odnos prema susjednim objektima, a posebno prema zgradi Suda, dok hotel mora biti u skladu s Pravilnikom o vrstama, minimalno-tehničkim uvjetima i kategorizaciji ugostiteljskih objekata”, objasnili su iz ministarstva. Iz ureda predsjednice Općine Danilovgrad navode da prema važećem planskom dokumentu za objekt Osnovnog suda nije predviđena bilo koja druga lokacija, niti je od pravosudnih institucija ili drugih zainteresiranih korisnika prostora bilo takvih zahtjeva. U Danilovgradu godinama stoji ruševina bivšeg hotela Zeta, a obnova hotela bezbroj puta bila je glavna tema u Danilovgradu, pišu Vijesti. Zeta je zgrađena 1976. godine, a privatizirana prije desetak godina, dok je novi vlasnik kupio u listopadu 2013. godine.

Hotel je nekad imao 27 soba, kavanu, noćni bar, aperitiv bar, restoran, ljetnju baštu, a u njemu je bilo zaposleno 60 radnika. Sada ruševine hotela ugrožavaju sigurnost građane, piše u dokumentu Općine Danilovgrad u koji su Vijesti imale uvid. “Ostaci hotela stvaraju nezadovoljstvo građana koji traže da se to pitanje konačno riješi”, navodi se u dokumentu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close