Za američke konzervativce pravo na pobačaj i dalje je strava

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. siječanj 2013. u 09:23
Marco Rubio (Epa)

U Kongresu je troje zastupnika sazvalo tiskovnu konferenciju kako bi iznijeli podatak o 55 milijuna “izgubljenih života”.

Američki konzervatici obilježili su u utorak 40. obljetnicu legalizacije pobačaja u Sjedinjenim Državama nazivajući je "tužnom obljetnicom" i "četrdeset godina žrtava", obećavši da će jednom to pravo ukinuti.

"Danas se obilježava tužna obljetnica jednog od najočitijih primjera pravosudnog aktivizma koji je utro put uništavanju nedužnih života nerođenih", napisao je senator Marco Rubio, mogući kandidat na predsjedničkim izborima 2016. "Nakon te odluke, desetci milijuna naše još nerođene djece nisu imali sreću proslaviti rođendan, ići u školu ili podariti svijetu svoje talente što im ih je Bog dao", dodao je.
Četrdeset godina "tuge" od odluke Vrhovnog suda u predmetu "Roe v. Wade" piše u utorak na naslovnici konzervativne mrežne stranice Redstate.com. Na Twitteru su zastupnici izrazili žaljenje zbog "milijuna izgubljenih života", u porukama označenim #roe40.

U Kongresu je troje zastupnika sazvalo tiskovnu konferenciju kako bi iznijeli podatak o 55 milijuna "izgubljenih života", koji je na temelju procjena izračunala jedna organizacija za borbu protiv pobačaja. Usprkos svojoj gorljivosti, konzervativci su na saveznoj razini sučeljeni s nesavladivim zaprekama, budući da u Vrhovnom sudu i u Kongresu nemaju potrebnu većinu. No u državama koje kontroliraju republikanci, ograničenja je sve više.

Primjerice u državi Louisiani, zakon od 2012. obvezuje trudnice da prije pobačaja moraju slušati otkucaje djetetova srca.

Komentirajte prvi

New Report

Close