Yokohama greškom objavila da je Sjeverna Koreja ispalila raketu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. travanj 2013. u 12:22
Epa

Japanski grad Yokohama pogreškom je objavio na Twitteru da je Sjeverna Koreja ispalila raketu, za što se odmah ispričao.

Japanski grad Yokohama pogreškom je objavio na Twitteru da je Sjeverna Koreja ispalila raketu, za što se odmah ispričao.

U poruci koja se pojavila ujutro na službenom računu grada Yokohame na Twitteru piše: "Ispaljivanje rakete: ovdje grad Yokohama. Kako navodi xx, u xx sati i xx minuta (znači maloprije), iz Sjeverne Koreje je ispaljena raketa. Molimo vas da pratite informacije putem radija i televizije."

Prije nego je tweet, pripremljen unaprijed i objavljen slučajno, izbrisan, za njim je uslijedio drugi s kratkom isprikom: "Netočna informacija: upravo smo pogreškom poslali informaciju o ispaljivanju rakete. Objavljujemo ispravak. Molimo da uvažite našu ispriku". Na ovu drugu poruku bilo je gotovo 3.000 komentara, uglavnom podrugljivih.

Račun Twitter@yokohama_saigai grada Yokohame služi uglavnom za upozoravanje stanovnika na opasnost, primjerice na potres, tajfun ili cunami.

U utorak ga je pratilo više od 40.000 osoba. To nije puno s obzirom da grad ima 3,69 milijuna stanovnika, najviše poslije Tokija, ali je dovoljno da izazove velik domino efekt na internetu i potakne kritike gradske vlasti.

Japan je trenutačno u "stanju pripravnosti", kako je rekao ministar obrane, zbog očekivanog raketnog pokusa Sjeverne Koreje. Izvori u južnokorejskoj vladi rekli su da je moguć i novi nuklearni pokus Pyongyanga.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Sj. Koreja zbilja sada ispalila rakete…

Nakon toga Južna Koreja bacila 8 opakih bombi sama na sebe.

New Report

Close