Velika prijevara: Pomoću lažnih kartica ukrali 200 milijuna dolara

Autor: Poslovni.hr , 06. veljača 2013. u 14:51
Guliver/Thinkstock

Prema FBI-evoj objavi za javnost, riječ je o najvećoj prevari na kreditnim karticama ikad zabilježenoj od strane američkog pravosuđa

Američki savezni tužitelji u utorak su optužili 18 ljudi za veliku bankovnu prijevaru koja se sastojala od stvaranja i korištenja tisuća lažnih identiteta na temelju kojih je priskrbljeno najmanje 200 milijuna dolara u kupovinama na kreditne kartice, piše Jutarnji list.

18 osumnjičenika je optuženo za masovnu shemu prevare na kreditnim karticama koja je trajala gotovo 10 godina. Prema FBI-evoj objavi za javnost, riječ je o najvećoj prevari na kreditnim karticama ikad zabilježenoj od strane američkog pravosuđa. Kako Jutarnji navodi, osumnjičenici su navodno stvarali lažne identitete i potom na njihovo ime vadili kreditne kartice. Potom bi kartičnim kućama dostavili falsificirane dokumente o kreditnoj sposobnosti. Kada bi im odobrili velike dozvoljene minuse i limite na kreditnim karticama, kupovali bi ekstravagantne predmete ili podizali visoke kredite, koje nikad ne bi vratili.

Osumnjičeni su imali razvijenu masivnu mrežu pomagača, od brojnih legitimnih tvrtki u SAD-u do prekooceanskih tvrki smještenih u Pakistanu, Indiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kanadi, Rumunjskoj, Kini i Japanu.  Koristili su više od 25.000 lažnih kreditnih kartica, a procjenjuje se kako su ostvarili dobit veću od 200 milijuna dolara.

Komentari (1)
Pogledajte sve

To je ništa. Samo jedno selo u Rumunjskoj je na internet prijevarama i skimmingu kartica ujelo toliko za tri mjeseca.

New Report

Close