Uskoro gradnja mosta kod Počitelja

Autor: Poslovni dnevnik , 19. srpanj 2016. u 21:59
Most će biti dug 945 i visok čak 100 metara

Za nekoliko tjedana očekuje se završetak izvlaštenja zemljišta i potpisivanje ugovora.

Izgradnja mosta kod Počitelja počinje za nekoliko tjedana, tvrdi izvor lista Oslobođenje. Međutim, ugovor za izgradnju dionice autoceste, koja uključuje i most, još nije potpisan, jer nije završeno izvlaštenje, rekao je državni ministar za komunikacije i promet Ismir Jusko.

Most će biti dug 945 metara i visok 100 metara, s monolitnim stupovima te s rasponom između stupova od 147 metara. Ta dionica Koridora 5C financira se uglavnom iz kredita Europske investicijske banke (EIB). U Autocestama FBiH kažu da su se, nakon što je u svibnju usvojen Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o isvlaštenju, stvorili uvjeti za završetak izvlaštenja. "Očekujemo da dva projekta vrijedna 100 milijuna eura na dionici Počitelj – Međugorje, uključujući most Počitelj, budu potpisana uskoro.

Ugovor će biti potpisan nakon što se pribavi saglasnost EIB-a za oba lota: za poddionicu Počitelj – Zvirovići – LOT 1: Petlja Počitelj – Most Počitelj i za poddionicu Počitelj – Zvirovići – LOT 2: Most Počitelj – Zvirovići", kažu iz Autocesta FBiH, dodajući da je dionica Počitelj – Međugorje podijeljena na dva lota i obuhvaća šest katastarskih općina. Sredstva za izvlaštenje osigurale su Autoceste FBiH. 

Komentirajte prvi

New Report

Close