Upitna prinčeva ulaganja

Autor: Tomislav Pili , 06. studeni 2017. u 21:59
Imovina princa Alwaleeda procjenjuje se na 17 milijardi dolara/REUTERS

Uhićenje Alwaleeda bin Talala iznenadilo Zapad.

Pritvaranje saudijskog princa Alwaleeda bin Talala, poznatog po ulaganjima u Citibank, Twitter i druge velike zapadne kompanije, moglo bi se negativno odraziti na milijarde dolara vrijedne investicije širom svijeta.

Alwaleed je uhićen tijekom vikenda zbog sumnji u korupciju. No, njegovo uhićenje zajedno sa skupinom od još 10 prinčeva i četiri ministra promtarači ocjenjuju kao čistku kojom je prijestolonasljednik, princ Muhamed bin Salman, dodatno učvrstio vlast. Nakon vijesti o uhićenju vrijednost dionica Alwaleedove investicijske kompanije Kingdom Holding pala je 10 posto. No, njegove sadašnje, ali i buduće investicije sada su pod znakom pitanja, smatraju Reutersovi izvori koji su željeli ostati anonimni.

Za većinu zapadnih poslovnih ljudi Alwaleed je odraz saudijskog poslovnog svijeta. Njegovu imovinu Forbes procjenjuje na 17 milijardi dolara, a posjeduje i pomalo ekstravagantnu imovinu. Vlasnik je, naime, palače u Riyadu sa 420 soba, privatnog zrakoplova Boeing 747 s ugrađenim prijestoljem te resorta od 48 hektara s pet umjetnih jezera i umanjenim Grand Canyonom.

Komentirajte prvi

New Report

Close