U Tivtu očekuju 80% manje ruskih turista

Autor: Poslovni dnevnik , 16. travanj 2015. u 21:59
Hoteli ove godine bez Rusa

Otkazani su gotovo svi kulturno-sportski sadržaji koji su se inače održavali u predsezoni.

Brojne turističke agencije koje posluju s ruskim tržištem otkazale su rezervacije, a gotovo svi kulturno-sportski sadržaji koji su u predsezoni i postsezoni dovodili ruske turiste u Tivat otkazani su.

Crnogorce najviše pogađa gašenje kampa ruskih vaterpolista u hotelu Park, u vlasništvu tivatskog HTP Mimoza, javlja Radio Tivat. U tom su hotelu ruski vaterpolisti iz osam ekipa 2013. ostvarili 6000 noćenja, a prošle godine 3150 noćenja, ali ove godine neće doći niti jedan klub iz Rusije. Dragiša Koprivica, predsjednik tivatskog roniličakog kluba Neptun Mimoza, koji je bio organizator kampa, kaže da će većina ekipa iz Moskve i Sankt Petersburga, koje su prošlih godina boravile u Tivtu, pripreme realizirati u Vojvodini.

To je vrlo loša vijet za tivatskog hotelijera koji je zahvaljujući turističkom aranžmanu s ruskim vaterpolistima obnovio bungalove u parku hotelskog kompleksa. U klubu Neptun Mimoza ističu da je razlog nedolaska ruskih vaterpolo ekipa promjena političke klime, ali i nevoljkost tivatske općine da udovolji višegodišnjim zahtjevima i sagradi barem jedan otvoreni bazen za vaterpolo i plivanje. Zato Marko Petričević, izvršni direktor HTP Mimoza, kaže da će ovoga ljeta imati 80 posto manje ruskih turista. Također, hotelu Magnolija rusko je Ministarstvo prosvjete otkazalo ljetnju školu engleskog jezika koju su u tom hotelu održavali protekle četiri godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close