U Portorožu žele da njihov aerodrom kupi M. Kostić

Autor: Poslovni dnevnik , 31. svibanj 2016. u 21:59
Nije isključeno da se za preuzimanje zračne luke neće natjecati i Općina Piran

Nakon preuzimanja hotela Kompinski Palace srpski poduzetnik zainteresiran i za slovensku zračnu luku.

Većinski vlasnici Aerodroma Portorož pripremaju se za ponovni pokušaj prodaje, neslužbeno doznaje list Finance. Udjel će gotovo sigurno prodati Aerodrom Ljubljana, Istrabenz i Luka Kopar, koji zajedno drže 60 posto kompanije, a možda i građevinska tvrtka CPK. U Portorožu najviše žele da kupac aerodroma bude jedan od najvećih srpskih poduzetnika Miodrag Kostić, koji u tom gradu već posjeduje hotel Kempinski Palace, najluksuzniji hotel na slovenskoj obali.

Uz Kostića, vlasnika MK Groupa, zanimanje za Aerodrom Portorož potvrdio je i Mitja Peternel, čelnik Casino Riviere. "MK Group sudjelovat će u natječaju za kupnju Aerodroma Portorož. Vjerujemo da Portorož ima ogroman turistički potencijal da postane odredište na najvišoj razini, a razvoj zračne luke može tome značajno pridonijeti", potvrdili su svoje zanimanje u MK Groupu. Međutim, nije isključeno ni da će se za preuzimanje zračne luke neće natjecati i Općina Piran, koja sada posjeduje 29-postotni udjel u vlasništvu aerodroma, a željela je, kako su pisale Primorske novice, otkupiti udjel Istrabenza.

Nakon toga Istrabenz se povukao iz prodaje jer je procijenjeno da u konzorciju s drugim vlasnicima zračne luke može dobiti više za svoj udjel. Pri svemu tome, jasno se samo da sadašnji vlasnici, a time i Općina Piran imaju pravo prvokupa.Najveći vlasnik portoroške zračne luke, Aerodrom Ljubljana, koji je u sada vlasništvu njemačke kompanije Fraport, zasad samo želi reći da analiziraju mogućnost prodaje udjela u Aerodrom Portorož i da će odluka biti usvojena u skoroj budućnosti, od strane nihovog investicijskog odbora. CPK će izjavio da će odlučiti o prodaji "kada bude dobio konkretne ponude".

Komentirajte prvi

New Report

Close