U CG nova tvornica cigareta za dva mjeseca

Autor: Poslovni dnevnik , 13. travanj 2017. u 21:59
Nedavno je otkriveno nelegalno skladište cigareta iz postojeće tvornice/Borna Filić/PIXSELL

Vlasnici iz UAE-a obećali posao za 55 radnika.

Nova tvornica cigareta Novog duhanskog kombinata Podgorica (NDKP) trebalo bi biti završena za dva mjeseca, u svibnju kada će krenuti i probna proizvodnja, obećao je vlasnik, emiratska kompanije BMJ Industries FZ, Ahmed Bkairat nakon razgovora s crnogorskim ministrom poljoprivrede Milutinom Simovićem i predsjednikom Natječajnog povjerenstva Brankom Vujovićem.

 Predsjednik Uprave NDKP-a Isat Boljević uhićen je prošlog tjedna nakon što je policija otkrila nelegalno skladište s dijelom gotovih proizvoda iz NDKP-a, javljaju Vijesti. Bkairat je objasnio da mu je Boljević ranije predstavio projekt NDKP-a u Dubaiju i da je tako počela njihova suradnja, ali nije znao reći što se dogodilo s preostalih 200 tona cigareta brenda Mac, za koje radnici tvrde da su trebale biti na zalihama gotovih proizvoda.  

Bkairat je naveo da je dosad uložio gotovo 4,5 milijuna eura, da je vrijednost naručenih strojeva koje čekaju isporuku oko 20 milijuna eura, i da će ranije planirane investicije biti nadmašene.  Predsjednik Natječajnog povjerenstva ponovno je opravdao kašnjenje u izgradnji tvornice izmjenama projekta, a ministar Simović priopćio je da je dobio uvjeravanja investitora da će biti zaposleno 55 radnika, te da bi do kraja godine u tvornici moglo biti zaposleno oko 100 radnika. 

Komentirajte prvi

New Report

Close