Turističko naselje u zakup gubitašima i trgovcu naftom

Autor: Poslovni dnevnik , 17. rujan 2018. u 07:54
Mediteran se nalazi na 1400 metara nadmorske visine i obuhvaća gotovo 14 tisuća četvornih metara s 20 objekata

Konzorcij kojeg čine crnogorska i estonska tvrtka obećava izgradnju luksuznog hotela vrijednog 5,4 mil. eura.

Crnogorski Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte naložio je natječajnom povjerenstvu da nastavi pregovore o davanju u dugoročni zakup bivšeg vojno-turističkog kompleksa Mediteran na Žabljaku s jedinim ponuđačem, konzorcijem kojeg čine tvrtke CG SKI Žabljak i Baltic International Trading iz Talina, Estonija.

Konzorcij je ponudio zakup kompleksa na 30 godina i izgradnju luksuznog hotela s pet zvjezdica u koji će uložiti 5,4 milijuna eura, pišu Vijesti. Sve to bilo bi u redu da tvrtka Baltic International Trading, čija je direktorica Olga Gerasimov, nije registrirana samo za trgovinu naftnim derivatima i da se ne bavi turizmom, a nema ni vlastite stranice na internetu.

Drugi član konzorcija, tvrtka CG SKI iz Žabljaka, osnovana je prije dvije godine za bavljene hotelijerstvom, ima jednog zaposlenog i lani je ostvarila gubitak od 18.000 eura. Njezin vlasnik je tvrtka iz Tivta CG Investment koja ima jednog zaposlenog i lani je bila u gubitku 153.000 eura.  Vlasnici su Igor Bidilo i Ivan Peković, a njihov CG Investment osnivač je još tri tvrtke i sve su lani poslovale s gubitkom.

 

30 godina

trajat će zakup bivšeg vojno-turističkog kompleksa

Velja Voda Lux bila je u minusu 11.000 eura, CG hotel je zabilježio gubitak od 1200 eura, a Olive Invest je bio u minus od 379.000 eura.

Sve tvrtke poduzetničkog dvojca posluju s gubitkom posljednje četiri godine. Zakupca za Mediteran traži se od 2008. godine, ali nije bilo zanimanja investitora.

Kompleks na Žabljaku obuhvaća zemljište koje se prostire na 13,9 tisuća četvornih metara, na kojem je izgrađeno 20 objekata, korisne površine 487 četvornih metara. Lokacija se nalazi na 1400 metara nadmorske visine, u najatraktivnijoj zoni Nacionalnog parka Durmitor, a turistički kompleks je smješten u naselju Otoka, neposredno uz cestu od Žabljaka prema Crnom jezeru.

U blizini lokacije nalazi se skijaška skakaonica koja je bila u funkciji prije 50 godina. Kompleks ima restoran, bungalove za smještaj, kotlovnicu i malo parkiralište. Do njega se dolazi asfaltiranom cestom, a u neposrednoj blizini nalaze se banka, pošta, tržnica, trgovine i drugi gradski sadržaji. 

Komentirajte prvi

New Report

Close