Trump odustao od glavnog obećanja?

Autor: Poslovni.hr/H , 12. studeni 2016. u 08:33
FOTO: Reuters

Donald Trump razmišlja o zadržavanja dvaju vidova Affordable Care Acta: zabranu osiguravateljima da odbiju pacijenta zbog njegovog prethodnog zdravstvenog stanja i mogućnost da se roditeljima omogući da im djeca dulje koriste njihovo zdravstvno osiguranje.

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump koji je tijekom kampanje predložio ukidanje reforme zdravstvenog osiguranja Baracka Obame, Obamacare, rekao je u razgovoru objavljenom u petak da razmatra zadržavanje nekih njezinih dijelova.

Zakon "Obamacare će biti nadopunjen, ili ukinut ili zamijenjen", rekao je novoizabrani predsjednik u razgovoru za The Wall Street Journal.

Donald Trump razmišlja o zadržavanja dvaju vidova Affordable Care Acta: zabranu osiguravateljima da odbiju pacijenta zbog njegovog prethodnog zdravstvenog stanja i mogućnost da se roditeljima omogući da im djeca dulje koriste njihovo zdravstvno osiguranje.

Tijekom kampanje Trump je kritizirao tu reformu izglasanu 2010. i tvrdio da je "užasna" te joj obećavao sigurnu smrt kad uđe u Bijelu kuću. U razgovoru za WSJ Trump je objasnio da je ublažio stajalište nakon susreta u četvrtak s predsjednikom Obamom koji mu je predložio da zadrži neke dijelove reforme.

"Rekao sam mu da ću razmotriti njegove prijedloge i iz poštovanja to ću učiniti", rekao je Trump u razgovoru.

Crvena krpa za republikance, reforma Obamacare smjera smanjenju broja Amerikanaca bez zdravstvenog osiguranja, posebice uvođenjem sustava polica osiguranja koje subvencionira država. Trump je opetovano napadao taj zakon služeći se njime da bi podbadao Hillary Clinton nakon što su premije zdravstvenog osiguranja porasle zbog reforme.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Molio bih uredništvo da ukloni ovakve komentare jer je to očiti govor mržnje: “siromašne”, “nezaposlene” a sve to garnirano sa vjerskom sličicom što nema nikakve veze sa stavovima koje iznosi.

Donald Trump koji je tijekom kampanje predložio ukidanje reforme zdravstvenog osiguranja Baracka Obame

Siromašni , nezaposleni , lijeni , neradnici , niškoristi , neznalice , antife , neprofitni , uhljebi , razne civilne udruge i razne nevladine udruge obrale su bostan u Americi .

A nebi loše bilo da te poteze kopiraju i Hrvatski Vladari.

New Report

Close