Tri četvrtine Venecije pod vodom, turisti u kupaćim kostimima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. studeni 2012. u 15:02
EPA

Trgovine, kuće i povijesne znamenitosti Venecije pune su vode, a vlasti su objavile da je 70 posto grada poplavljeno.

Gotovo tri četvrtine Venecije u ponedjeljak je poplavljeno i turisti plivaju po trgu sv. Marka, a loše vrijeme nad sjevernom i srednjom Italijom ne prestaje pa je u Toskani najavljena evakuacija 200 ljudi.

Trgovine, kuće i povijesne znamenitosti Venecije pune su vode, a vlasti su objavile da je 70 posto grada poplavljeno. Vodostaj je u Veneciji dosegnuo 149 centimetara, što je šesti najviši vodostaj otkad je 1872. počelo mjerenje. Stanovnici se ulicama kreću kroz vodu do pasa, a turisti u kupaćim kostimima sjede za potopljenim stolovima kafića. Zasad nema procjena štete.

U Toskani su u četiri sata pala 23 centimetra kiše pa su se izlile rijeke Ricotorla i Parmignola. "Bilo je strašno", rekao je Roberto Pucci, gradonačelnik Masse Carrare, najteže pogođenoga područja u Toskani. "Uništeno je najmanje šest mostova, te vinogradi i maslinici. Pravo je čudo što nitko nije poginuo", rekao je on za Corriere della Sera. Lokalni mediji javljaju da su stanovnici pred izlivenim rijekama spas tražili na krovovima kuća.

Komentirajte prvi

New Report

Close