Televizija Fox se ispričala zbog izravnog prijenosa samoubojstva

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. rujan 2012. u 10:05
Ilustracija (Foto: Epa)

U izravnom prijenosu prikazali kako se jedan muškarac u bijegu pred policijom ustrijelio u glavu.

Američka televizijska mreža Fox News ispričala se što je u izravnom prijenosu prikazala kako se jedan muškarac u bijegu pred policijom ustrijelio u glavu, izvijestio je BBC u subotu.

Fox News je u petak iz helikoptera prenosio policijsku potjeru koja je počela u Phoenixu u Arizoni. Nakon što je više desetaka kilometara vozio po pustinji, vozač se zaustavio i istrčao na put, prislonio pištolj na glavu i ustrijelio se. Voditelj Shepard Smith se kasnije gledateljima ispričao što prijenos nije pravodobno prekinut. "Stvarno smo zabrljali", rekao je.

Policija u Phoenixu je rekla da je potjera pokrenuta zbog moguće krađe automobila. Glasnogovornik policije je rekao da je muškarac optužen da je prijeteći oružjem oteo automobil jednom paru ispred restorana u 11 sati po lokalnom vremneu. Policija je našla automobil i započela potjeru u kojoj je vozač u bijegu ispalio nekoliko metaka prema policijskom vozilu. Niti jedan policajac nije ranjen. Vozilo je tijekom potjere sišlo s auotceste na neasfaltiranu cesto preko pustinje, na oko 110 kilometara od granice s Kalifornijom.

"Izašao je iz automobila i ustrijelio se", rekao je glasnogovornik. Nastojanja da ga se održi na životu bila su neuspješna i umro je na licu mjesta. Još nemamo njegov identitet", rekao je glasnogovornik. "Svima nam je jako žao. Tome nije bilo mjesto na televiziji", rekao je Foxov voditelj Smith. Michael Clemente, jedan od potpredsjednika Fox Newsa, rekao je da mreža čini sve kako ne bi ovako uznemiravala gledatelje ali da u tome nije uspjela. "Poduzimamo sve mjere opreza kako bi izbjegli bilo kakav sličan incident u izravnom prijenosu, emitirajući snimke iz helikoptera s pet sekundi odgode", rekao je. "Na žalost, propust je bio posljedica teške ljudske pogreške i ispričavamo se za ono što su gledatelji na kraju vidjeli na ekranima". Fox News je poznat po prijenosima potjera u automobilama, a te snimke često osiguravaju kratkotrajno veliko povećanje gledanosti. 

Komentirajte prvi

New Report

Close