Talijani žele izgraditi cijeli Koridor 5C

Autor: Poslovni dnevnik , 07. veljača 2017. u 21:59
Talijani dobro poznaju građevinsko tržište BiH/D. Š./PIXSELL

Kompanija Impresa Pizzarotti ima iskustvo u velikim infrastrukturnim projektima.

Talijanski građevinski div iz Parme Impresa Pizzarotti & C. S.p.A spreman je financirati gradnju cijelog Koridora 5C, piše Dnevni avaz.  

Predstavnici talijanske kompanije posjetili su Ministarstvu prometa i komunikacija BiH, gdje su razgovarali s ministrom Ismirom Juskom, te ga upoznali sa svojim ulaganjima u građevinsku infrastrukturu diljem svijeta. Na sastanku su izrazili punu spremnost da sudjeluju u gradnji Koridora 5C tako da dobiju dozvolu za koncesiju ili da budu klasičan izvođači radova uz cijelu domaću operativu.

Pokazali su zanimanje i za sudjelovanje u gradnji tunela Prenj dugog 10 kilometara, jer imaju veliko iskustvo i svu tehničku opremu za izvođenje takvih građevinskih radova. "Talijanima građevinsko tržište BiH nije nepoznato, jer su već ranije pokazivali zanimanje za gradnju Koridora 5C putem međunarodnih natječaja. Dobro poznaju to područje i pozvali su nas da ih posjetimo u Italiji u sljedećem razdoblju", rečeno je iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH.

Riječ je o kompaniji koja je na europskom i svjetskom tržištu još od 1910. i ima bogato međunarodno iskustvo u gradnji velikih infrastrukturnih projekata, od Italije, Izraela, Švicarske, SAD-a, Rusije, do Kuvajta, Monaka i Crne Gore. Proračun kompanije veći je od milijardu eura, a bili su izvođači radova u 44 države. Impresa Pizzarotti trenutno realizira projekte u Europi, Americi, zemljama Zaljeva, jugoistočnoj Aziji i sjevernoj Africi. Kompanija je sudjelovala u gradnji autocesta u Saudijskoj Arabiji, Poljskoj i Moldaviji, kao i u gradnji metroa i aerodroma u Parizu, kao i elitnih apartmana u Monte Carlu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close