Suzuki pokrenuo novu proizvodnu liniju u Mađarskoj

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. ožujak 2015. u 14:31
Foto: Tomislav Miletić / Pixsell

Vitara će se proizvoditi jedino u toj tvornici u Mađarskoj i izvozit će se u cijeli svijet.

Predsjednik mađarske vlade Viktor Orban i vlasnik japanskog proizvođača automobila Osamu Suzuki pustili su u četvrtak u pogon tvornicu za proizvodnju Suzukijeve marke Vitara u Esztergomu na sjeveru Mađarske.

Vitara će se proizvoditi jedino u toj tvornici u Mađarskoj i izvozit će se u cijeli svijet.

"Gdje ima posla, ima svega. Mi tako razmišljamo o budućnosti", izjavio je Orban na svečanosti otvaranja tvornice, dodajući kako će Mađarska 2018. ispuniti cilj pune zaposlenosti.

Japanska investicija u tvornicu iznosi 3,5 milijardi dolara, što Japan čini najvećim azijskim greenfield investitorom u Mađarskoj, s 149 tvrtki i 25.000 zaposlenih, rekao je Orban.

Prema njegovim riječima, samo ovoga tjedna tri japanske tvrtke najavile su nova ulaganja u Mađarskoj što će donijeti stotine novih radnih mjesta.

Suzuki je podsjetio da je u tvornici u Esztergomu u protekle 24 godine proizvedeno više od 2,5 milijuna vozila. Riječ je o trećoj po veličini Suzukijevoj tvornici u svijetu sa 3100 zaposlenih.

U tvornici se godišnje proizvodi 70.000 vozila, koja se izvoze u 70 zemalja. Planirano je da se ove godine proizvodnja poveća na 165.000 vozila te da se ona izvezu u još 30 zemalja.

Komentirajte prvi

New Report

Close