Summit G8 u Sočiju nakon Zimskih olimpijskih igara

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. veljača 2013. u 09:06
Vladimir Putin (Epa)

Rusija će biti domaćin summita skupine G8 iduće godine u crnomorskom ljetovalištu Sočiju, nekoliko mjeseci nakon što će se tamo održati Zimske olimpijske igre.

Rusija će biti domaćin summita skupine G8 iduće godine u crnomorskom ljetovalištu Sočiju, nekoliko mjeseci nakon što će se tamo održati Zimske olimpijske igre, rekao je ukazu predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak.

U ukazu objavljenom na internet stranici Kremlja navodi se da će Soči biti mjesto skupa čelnika osam vodećih industrijskih zemlja svijeta u 2014. godini, kada će Rusija preuzeti turnusno predsjedanje skupinom G8. Rusija će potrošiti 50 milijardi dolara javnih i privatnih sredstava na Zimske olimpijske igre 2014. godine, a uložit će i u sveobuhvatno osuvremenjenje cesta i druge infrastrukture, rekao je prošlog tjedna viši ruski dužnosnik.

"Razlozi za odabir Sočija su očiti", prenijela je agencija Itar-Tass izjavu Putinovog glasnogovornika Dmitrija Peskova. On je rekao da je potrebno osigurati odgovarajuću infrastrukturu, sigurnost i "učiniti rad skupa plodnim". "Infrastruktura koja se stvara u Sočiju za Zimske olimpijske igre praktično je spremna i ispunjava zahtjeve", rekao je Peskov.

Komentirajte prvi

New Report

Close