Siemens i Mitsubishi Heavy Industries formiraju zajedničku tvrtku za metaluršku industriju

Autor: Marta Duić , 21. svibanj 2014. u 13:43
Izvor: Thinkstock

Siemens i Mitsubishi Heavy Industries (MHI) žele surađivati na području metalurške industrije i formirati globalni operacijskog tim za pružanje usluga vezanih uz proizvode i usluge povezane sa željezom , čelikom i aluminijskom industrijom . Odgovarajući na okolnostima na tržištu i pritisak visokih cijena , dva jaka partneri odlučili su se za povezivanje svojih individualnih prednosti i uspostavljanje snažne i globalno dobro pozicionirane zajedničke tvrtke.

Siemens i Mitsubishi Heavy Industries ( MHI ) žele surađivati ​​na području metalurške industrije i formirati globalni operacijskog tim za pružanje usluga vezanih uz proizvode i usluge povezane sa željezom , čelikom i aluminijskom industrijom . Odgovarajući na okolnostima na tržištu i pritisak visokih cijena , dva jaka partneri odlučili su se za povezivanje svojih individualnih prednosti i uspostavljanje snažne i globalno dobro pozicionirane zajedničke tvrtke. Siemens i MHI idealno nadopunjuju jedan drugoga glede svojih portfelja proizvoda, proizvodnje znanja i geografskog širenja .

Potpisan je ugovor koji prema sporazumu utvrđuje da će MHI držati 51 posto , a Siemens je 49  postotni udio u zajedničkom ulaganju . Uz odobrenje nadležnih vlasti, tvrtka će početi s radom u siječnju 2015. Sjedište tvrtke bit će smješteno u Velikoj Britaniji.

Portfelji proizvoda oba partnera idealno nadopunjuju jedna drugog. Dok tehnološke prednosti Siemens Metal Technologies leže osobito u željezu i čeliku, lijevanju, automatizaciji, tehnologijama za zaštitu okoliša i uslugama životnog ciklusa, kompetentnost MHI tehnologija prvenstveno je usmjerena na toplo i hladno valjanje, prerade  kao i za produkcijsku stručnost. Kombinirajući oba portfelja zajednički pothvat ponudit će kupcima cijeli lanac vrijednosti u željezu, proizvodnje čelika i aluminija, s tehnologijama za preradu sirovina, kao i srodne kompetencije usluga životnog ciklusa.

Novi zajednički pothvat s oko 9.000 zaposlenih u potpunosti će se usredotočiti na poslovanje sa željezom, čelikom i aluminijem za proizvodnju industrije. Strukture tvrtke su prilagođene globalnim tržišnim zahtjevima i međunarodnom konkurentskom okruženju. Slaganje kompetencija će rezultirati snažnim zajedničkim pothvatom koji će biti u boljoj mogućnosti nadoknaditi fluktuacije tržišta .
 

Komentirajte prvi

New Report

Close